Yalnız Mesajı Göster

Pazı Sarması Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazı Sarması Nasıl Yapılır




Pazı Sarması Nasıl Yapılır

Pazıları yıkayın Herbir yaprağını uzunlamasına ortadan kesin, damarlı saplarını atın Soğanın kabuğunu soyun

Malzemeler

1 demet pazı,

100 gram orta yağlı kıyma,

1 küçük soğan,

2 yemek kaşığı pirinç,

1 tatlı kaşığı domates salçası,

¼ demet maydanoz,

1 çay kaşığı kuru nane,

tuz,

karabiber,

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Pazıları yıkayın Herbir yaprağını uzunlamasına ortadan kesin, damarlı saplarını atın Soğanın kabuğunu soyun, küçük küpler şeklinde doğrayınPirinci yıkayın ve süzün Salçayı yarım fincan ılık suda eritin Maydanozu yıkayın, kalın dallarını ayıklayın ve yapraklarını ince ince kıyın Kıyma, soğan, pirinç, salça, maydanoz, nane, tuz, karabiber, 2 yemek kaşığı su ve yağı karıştırın ve yoğurun Karışımdan alarak herbir pazı yaprağının alt kısmına koyun Kıvırarak sarın Açılacak kısmı alta gelecek şekilde küçük bir tencerenin dibine dizin Sarma işlemi bitince üzerlerine porselen bir tabağı ters çevirerek koyun Bir bardak sıcak su ekleyin Kaynadıktan sonra kısarak 30 dakika ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin Sıcak servis yapın Arzu ederseniz sofraya yanında yoğurt ile getirebilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla