Konu
:
Tutmaç Çorbası - Bingöl'den Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Tutmaç Çorbası - Bingöl'den Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tutmaç Çorbası - Bingöl'den Yemek Tarifleri
Tutmaç Çorbası
Malzemeler:
500 gr
Un
1 kg
yoğurt
2 baş sarımsak
1 kaşık tereyağı
200 gr
Kavurma
Yeteri kadar toz biber, nane ve tuz
Hazırlanışı: Un biraz su ve tuz ile yoğrulur
Hamur kağıt inceliğinde yufkalar halinde açılarak bir bez üzerine tek tek istenilen büyüklükte kesilir
Önceden hazırlanmış yoğurda bir miktar su katılarak hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır
5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar ilave edilir
Bir miktar kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten indirilir
Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane konarak ateşte kavrulur
Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul