Konu
:
Kuşburnu Çorbası - Gümüşhane'den Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kuşburnu Çorbası - Gümüşhane'den Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşburnu Çorbası - Gümüşhane'den Yemek Tarifleri
Kuşburnu Çorbası
Malzemeler:
500 gr
kuşburnu
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 lt
su
200 gr
kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
kimyon ve nane
Hazırlanışı:
Ayıklanıp yıkanan kuşburnular 1 lt
suda 30 dakika kaynatılır
Daha sonra kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir
Diğer taraftan kıyma içerine tuz, karabiber, kimyon katılarak fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve bunlar suda kaynatılarak pişirilir
Bir tencereye tereyağı ve un konulur
Un kavruluncaya kadar karıştırılır
Bu karışımın içine hazırlanan kuşburnu suyu ilave edilir
15 dakika süreyle karıştırılır
Hazırlanan köfteler ilave edilir
Çorba bir müddet kaynadıktan sonra ocaktan alınır
Kızarmış yağa nane katılarak üzerine dökülür
Sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul