Yalnız Mesajı Göster

Frambuazlı Muhallebi Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuazlı Muhallebi Tarifi




Frambuazlı Muhallebi tarifi

Frambuazlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır



için Malzemeler :

muhallebi için:

3 Su Bardağı Süt

1 Çay Bardağı Un

2 Çay Bardağı Şeker

1 Adet Yumurta Sarısı

2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası

1 Paket Vanilya

tabanına evde kalan kekiniz yada marketlerdeki baton kekler olabilir

frambuazlı sos için:

15 su bard frambuaz

1 su bard su

4 yemek kaş şeker

2 yemek kaş mısır nişastası

Frambuazlı Muhallebi yemeğinin hazırlanışı:

1 muhallebiyi vanilya hariç ocakta sürekli karıstırarak pişiriyoruzkaynayınca ocağı kapatıp vanilya ekleyip 5-6 dk mikserle çırpıyoruz

2evde eğer kekiniz varsa 5-6 dilimi rondodan geçirip 2 kaşık sütle yoğuruyoruz (ben dankekin baton kekinini kullandım) kare borcamın tabanına yoğurduğumuz keki yayıp elimizle bastırıyoruzüzerine hazrladığımız muhallaebiyi döküyoruz

3 frambuazları rondodan geçirip püre haline getiriyoruz şekeri,suyu,mısır nişastasını da ekleyip ocakta sürekli karıstırarak pişiriyoruz muhallebinin üstüne sıcakken döküyoruzbuzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapınarzuya göre kup bardaklarada doldurabilirsiniz şık bir sunum olur

NOT:frambuaz yerine,dondurulmuş vişne yada çilek kullanabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla