Konu
:
Siron - Gümüşhane'den Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Siron - Gümüşhane'den Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Siron - Gümüşhane'den Yemek Tarifleri
Siron
Malzemeler:
Un
tuz
su
süzme
tereyağı
ceviz
Hazırlanışı:
Derin bir kap içerisine bir miktar su konulur
Un, tuz ve su karışımı ile yufka yapılır
Yufkalar 3-4 cm
genişliğinde şerit halinde kesilir
Kesilen yufkalar katlanarak kurutulur
Kurutulduktan sonra düz tepsiye yan yana dizilir
Diğer taraftan süzme, su ile ezilir, ateşte ısınıncaya kadar pişirilir (kaynamamalı)
Bu karışım sironun üzerine dökülür
Daha sonra eritilen tereyağı sironun üzerine dökülür
Ayrıca bir kap içerisinde ayıklanmış ceviz içi dövülerek üzerine serpilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul