10-14-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarkan Ve Orhan Gencebay - Uyan Şarkısı Şarkı Sözleri
Tarkan ve Orhan Gencebay - Uyan şarkısı şarkı sözleri
İki gözü iki çeşme
Hepimize sesleniyor
Deva bul bu derde
Gel beni kurtar diyor
Kanadı kırık kuş gibi
Garibin içi kan ağlıyor
Beni ateşe atmadan önce
Vicdanına bir sor diyor
Uyan uyan uyan uyan
Koy elini kalbine geç olmadan
Bu yolun sonu yokuştur deme
Dağları aşarız eğer inanırsan
Uyan uyan dostum uyan
Bir olur geliriz üstesinden
Her şey mümkün eğer inanırsan
Böyle gelmiş böyle gider
Deyip de sakın aldanma
Kim bilir, belki de değer
Sen en iyisi doğrundan cayma
Aç gözünü gör de bak
A gülüm kendini kandırma
Senin de yüreğin yanacak
Hele bir ortak ol da yangınına
Uyan uyan uyan uyan
Bu yolun sonu yokuştur deme
Dağları aşarız eğer inanırsan
Uyan uyan dostum uyan
Bir olur geliriz üstesinden
Her şey mümkün eğer inanırsan
Yerimiz yurdumuz toprağımız
Yok oluyor ebediyen
Evimiz yuvamız biricik ocağımız
Gidiyor elden
Uyan uyan uyan uyan
Bu sözler, Doğa Derneği için Tarkan' ın yaptığı ve Orhan Gencebay ile biraraya gelerek seslendirdiği "Uyan" şarkısının sözleri
Bu dernek çatısı altında biraraya gelen ikili, destek çalışmalarına bu şarkı ile katkıda bulunarak; doğa hareketinin gelişimini hızlandırmak, doğanın korunmasına yönelik çalışmaları çoğaltmak amacını taşıyorlar
Söz ve müziği Tarkan' a ait olan ''Uyan'' adlı şarkıya, hazırlanması aşamasında Orhan Gencebay da sazı ve sesiyle eşlik etmiş
Stüdyo çalışmaları tamamlanan şarkı Doğa Derneği'nin yayımlayacağı Doğa Dergisi'nin ilk sayısıyla CD olarak kamuoyuna sunulacak Klip çekimi de biten şarkı, kanallarda da gösterilmeye başlandı
'Doğa Derneği'ne destek vermek için Uyan adlı şarkıyı üreten Tarkan, şarkının sözleriyle içinde bulunduğumuz tehlikeye dikkat çekiyor ve birlik çağrısı yapıyor Şarkının 'Her şey mümkün inanırsan' dizesini Tarkan ve Orhan Gencebay birlikte tekrar ederek, Doğa Derneği'nin en temel ilkesinin altını çiziyor
Uyan' ın, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu gerçek tehlikenin boyutlarının anlaşılması için, belirleyici bir şarkı olması hedefleniyor
Tarkan daha önce de, Doğa Derneği'nin ''Hasankeyf Yok Olmasın'' kampanyasına destek vererek, herkesi Türkiye'nin doğasına sahip çıkmaya davet etmişti
''Uyan" ile Tuz Gölü'nün, Hasankeyf'in, Allianoi'nin ve yok olan daha nice önemli doğa alanının, imdat çağrısını ete kemiğe büründürdü
Ve geç olmadan diyoruz ki:
UYAN!
|
|
|