Yalnız Mesajı Göster

Kayseri Mantısı

Eski 07-04-2007   #1
puslu
Varsayılan

Kayseri Mantısı









İçindekilerMiktarı

Un 3 su bardağı
Yumurta 2 adetı
Tuz 1 çay kaşığı
Su 2 kahve fincanı
Zeytin yağı 1 çorba kaşığı
Az yağlı kıyma 400 gr
Maydonoz 1/2 demet
Soğan 2 adet
Yoğurt 500 gr
Tereyağı 4 çorba kaşığı
Kırmızı toz biber 1 çay kaşığı
Karabiber



yeterince Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın Tuz, su, yumurta ve zeytinyağını ekleyerek sert bir hamur yoğurun
Soğanları ve maydanozu temizleyip ince ince kıyın Bir kabın içinde soğan, maydanoz ve kıymayı yoğurun biraz tuz ve karabiberi de ekleyerek iç malzemeyi hazırlayın Hazırladığınız hamuru dört eşit parçaya bölerek 20 dakika dinlendirin hamurları unlu zeminde ince yufka şeklinde açın küçük kareler halinde kesin Her bir kare hamurun üzerine iç malzemeden yerleştirip çapraz uçlarını birleştirin Bu şekilde hazırladığınız mantıları kaynar suda 15-20 dakika haşlayın Servis yaparken kevgirle tabağa alın ve üzerine yoğurt dökün
Tereyağını bir tavada kızdırıp kırmızı toz biberi ilave edin Hazırladığınız sosu yoğurtlu mantının üzerine döküp hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla