Konu
:
Kayseri Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Kayseri Mantısı
07-04-2007
#
1
puslu
Kayseri Mantısı
İçindekiler
Miktarı
Un 3 su bardağı
Yumurta 2 adetı
Tuz 1 çay kaşığı
Su 2 kahve fincanı
Zeytin yağı 1 çorba kaşığı
Az yağlı kıyma 400 gr
Maydonoz 1/2 demet
Soğan 2 adet
Yoğurt 500 gr
Tereyağı 4 çorba kaşığı
Kırmızı toz biber 1 çay kaşığı
Karabiber
yeterince Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın
Tuz, su, yumurta ve zeytinyağını ekleyerek sert bir hamur yoğurun
Soğanları ve maydanozu temizleyip ince ince kıyın
Bir kabın içinde soğan, maydanoz ve kıymayı yoğurun
biraz tuz ve karabiberi de ekleyerek iç malzemeyi hazırlayın
Hazırladığınız hamuru dört eşit parçaya bölerek 20 dakika dinlendirin
hamurları unlu zeminde ince yufka şeklinde açın
küçük kareler halinde kesin
Her bir kare hamurun üzerine iç malzemeden yerleştirip çapraz uçlarını birleştirin
Bu şekilde hazırladığınız mantıları kaynar suda 15-20 dakika haşlayın
Servis yaparken kevgirle tabağa alın ve üzerine yoğurt dökün
Tereyağını bir tavada kızdırıp kırmızı toz biberi ilave edin
Hazırladığınız sosu yoğurtlu mantının üzerine döküp hemen servis yapın
puslu