Yalnız Mesajı Göster

Afrika Kıtasındaki Ülkelerin Yemekleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afrika Kıtasındaki Ülkelerin Yemekleri




Afrika kıtasındaki ülkelerin yemekleri

Acili Tavuklu Pilav

Malzemeler:

Yağ (Rafine) 4 çorba kaşığı

Tavuk (Dört parçaya bölünmüş) 1 adet

Salam (Dilimlenmiş) 225 gr

Soğan (Kıyılmış) 2 adet

Kırmızı biber (Acı, Dövülmüş) 4 adet

Tuz 2 silme çay kaşığı

Karabiber Yarım silme çay kaşığı

Yeni bahar Yarım silme çay kaşığı

Domates (Soyulmuş ve kıyılmış) Yarım kilo

Domates suyu 1,5 bardak

Taze fasulye 100 gr

Pirinc 1 su bardağı

Yapilisi:

Yağı geniş bir tencerede eritip tavukları kızartın

Tavukları tencereden çıkartın, içine salamı, soğanı, kırmızı acı biberi, tuzu, karabiberi ve yeni baharı atın

Soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soğanları kavurun

Domatesi ve domates suyunu katın Kaynatın, sonra tavukları koyun ve üzerine taze fasulyeyi serpiştirin

Tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte 15 dakika pişirin

Bu arada, tuzlu suda pirinci 10 dakika haşlayıp suyunu süzün

Pirinci, domates karışımına katın ve suyunu çekinceye kadar 15 dakika daha pişirin Sıcak sıcak servis yapın

Lokma Tatlisi (Bati Afrika)

Malzemeler:

Un 18 çorba kaşığı (175 gr)

Kabartma tozu 1,5 silme çay kaşığı

Tuz Bir çimdik

Yumurta 1 adet

Süt 1 bardak

Vanilya 1 silme çay kaşığı

Portakal esansı Birkaç damla

Yağ (Kızartma için)

Pudra şekeri (Servis için)

Yapilisi:

Bir kap içinde unu tuz ve kabartma tozuyla karıştırın

Yumurtayı süt, vanilya ve portakal esansı ile birlikte iyice çalkalayın

Süt karışımını bulamaç yapıncaya kadar azar azar unun üzerine dökün

Derince bir tavaya bolca yağ koyun ve kızdırın (bir lokma ekmek atıldığında, ekmek kahverengi olacak şekilde kızarmalı)

Kızgın yağın içine bir çay kaşığı hamur atın ve nar gibi kızartın

Yağdan çıkardığınız kızarmış hamurları bir peçete kâğıdında süzün

Üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis yapın

*Meyveli lokma: Kızartmadan önce hamurun içine kıyılmış dört iri muz veya 3 portakalın dilimlerini karıştırabilirsiniz

Marmelat (Bati Afrika)

Malzemeler:

Mürdüm eriği ( Kuru) 500 gr

Tozşeker 4,5 bardak

Limon suyu 1 limondan

Yapilisi:

Kuru mürdüm eriğini yıkayın Bol suyla yumuşayıncaya kadar pişirin

Piştikten sonra tel süzgeçten geçirerek şekeri katın ve şeker eriyip koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin

Şeker koyulaşınca limon suyunu katın ve bir taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin

*Soguduktan sonra,hava almayacak sekilde cam kavanozda ve günes isigi görmeyen serin bir yerde muhafaza ederseniz daha uzun ömürlü olur

Börülceli Ton Baligi

Malzemeler:

Böğrülce Yarım kilo

Su (Sıcak) 4,5 bardak

Soğan (Doğranmış) 1 adet

Domates (İri, Kabuğu soyulmuş ve doğranmış) 1 adet

Kırmızı biber (Acı, dövülmüş) 3 adet

Salça 2 silme çorba kaşığı

Mısırözü yağı 3 çorba kaşığı

Ton Balığı 1 konserve

Tuz Biber

Muz (Ham, Doğranmış) 2 adet

Mısırözü yağı (Kızartma için)

Yapilisi:

Börülceyi yıkayıp sıcak suyla birlikte bir tencereye koyun ve iki dakika kaynatın, ateşten indirerek 2 saat kadar dinlendirin, sonra suyunu süzün

Yeni su koyarak tekrar kaynatın ve kaynadıktan sonra ağzını kapayarak ağır ateşte pişirin Börülce piştikten sonra içine soğanı, domatesi, kırmızı biberi katın ve 15 dakika kadar pisirin Eğer börülce suyunu çekerse biraz kaynar su koyun

Börülceyi karıştırarak salçayı, yağı ve ton balığını katın

Tencerenin kapağını kapadıktan sonra hafif ateşte 10 dakika daha pişirin Sonra tencerenin kapağını açın ve karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kaynatın Tuzunu biberini ayarlayın

Muz dilimlerini tuzlayın

Tavanın içine bolca yağ koyup muz dilimlerini nar gibi kızartın

Sonra kâğıt peçete üzerine alarak yağını süzün

Böğrülceli ton balığını kızarmış muzla birlikte servis yapın

Naneli & Biberli Kuzu Budu (Güney Afrika)

Malzemeler:

Kuzu butu (kemikleri ayrılmış) 2 kg

Yeşil pul biber 3 çay kaşığı

Karabiber 2 çay kaşığı

Sarmısak 5 diş

Biberiye (taze) 1 tutam

Nane (taze) 2-3 tutam

Şarap Sirkesi (veya limon suyu) 3 kaşık

Soya sosu 3 kaşık

Dijon Hardalı 2 kaşık

Tuz

Yapilisi:

Eti soğuk suda yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın

Biberleri havanda dövün ve üçte ikisini bir kenara ayırın

Sarmısağı kıyın Biberiyeyi ve naneyi yıkayın, kurumaya bırakın, ve yapraklarını koparın

Bütün bunları sirke veya limon suyu veya soya sosuyla karıştırın

Kuzu etini bu karışımın içinde bir gece bekletin

Eti sostan çıkarın ve fazla suyunu alın, sosu bir kenara ayırın

Fırını 180 derece kızdırın

Bu arada, hardalı butun üstüne yayın, ve geri kalan biberleri üstüne serpiştirin Eti dörtgen fırın kabına yerleştirin Sosu ekleyin, fakat doğrudan etin üstüne dökmeyin Fıında 90 dakika pişirin

Eti servis yapmadan önce biraz soğumasını bekleyin

*Etler sosa tamamen bulanmis olarak servis yapilmali

Firinda Sütlac (Bati Afrika)

Malzemeler:

1lt süt

100gr şeker

100gr dövülmüş şamfıstığı

25gr uzun kulaklı pirinç

25 gr ince kıyılmış badem

Yapılışı:

Süt kaynama noktasındayken pirinci atın

Tencerenin kapağını kapayın ve arada sırada karıştırarak koyulaşıncaya kadar ağır ateşte pişirin

Şekerini ilave edin ve 1 dakika daha tıkırdatarak soğumaya bırakın

Badem ve şam fıstıkla süsleyerek soğuk servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla