Konu
:
Balkan Ülkesi Bulgaristanın Bütün İlleri Şehirleri Hakkında Gerekli Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarihi Balkan Ülkesi Bulgaristanın Bütün İlleri Şehirleri Hakkında Gerekli Bilgilerin Hepsini Paylaşalım
Bulgaristanın illeri Nelerdir, Vikipedi, Haritası, Semtleri ve Bulgaristan ülkesinin illeri hakkında bütün bilgileri okuyalım
Evet Sırasıyla Şimdi Bulgaristanın Bütün Tüm Bilgilerini İstatistiklerini Tanıyalım Öğrenelim:
Ülke adı: Resmi uzun adı: Bulgaristan Cumhuriyeti
Yönetim biçimi: Çok Partili Cumhuriyet
Başkent: Sofya
Bağımsızlık günü: 3 Mart 1878 (Osmanlı İmparatorluğundan ayrıldı)
Milli bayram: Bağımsızlık günü 3 Mart (1878)
Anayasa: 12 Temmuz 1991 tarihinde kabul edilmiştir
Para birimi: Bulgar Levi (BGL)
Konum: Güneydoğu Avrupa’da Karadeniz sahilinde Romanya ve Türkiye arasında yer alan ülke
Coğrafi konumu: 43 00 Kuzey derecesi 25 00 Batı boylamı
Haritadaki konumu: Avrupa
Yüzölçümü: toplam: 110910 km²
Sınır komşuları: Yunanistan 494 km Makedonya 148 km Romanya 608 km Yugoslavya 318 km Türkiye 240 km
İklimi: Ilıman; kışlar soğuk ve rutubetli yazlar sıcak ve kuru geçer
Doğal kaynakları: boksit bakır kurşun çinko kömür kereste tarıma elverişli topraklar
Doğal afetler: Deprem ve toprak kaymaları
Ekonomi
Bulgaristan ekonomisi son yıllarda önemli gelişmeler gösterdi
Hükümetin uyguladığı ekonomik politikalar ve reformlar ekonomik kalkınmada önemli rol oynadı
Bulgaristan yabancı yatırımcı çekmek için 2005-2010 yıllarını kapsayan bir yatırım stratejisini hazırladı
Strateji ile Bulgaristan ekonomisinin rekabet gücünün artırılması ve istikrarlı ekonomik kalkınmanın gerçekleştirilmesi hedefleniyor
Stratejinin uygulamaya konulmasıyla Bulgaristan’ın yatırım ve ticaret ortamını iyileştirecek yerli ve yabancı yatırımcıyı çekmek halkın daha fazla istihdam edilmesi ve halkın gelirinin artırılması ülkedeki geri kalmış kesimlerde yatırımların istihdamın ve gelirlerin arttırılması Bulgaristan’a yatırım yapmayı teşvik edecek imajın yabancı yatırımcılarahissettirilmesi amaçlanıyor
Etnik ve Dini Yapı
ETNİK VE DİNİ YAPI Bulgar İstatistik Enstitüsü’nün 2003 yılı verilerine göre ülke nüfusunun etnik ve dini yapısı aşağıdaki şekildedir:
Etnik Yapı
Bulgar – 6 655 210
Türk – 746 664
Rom – 370 908
Rus – 15 595
Ermeni – 10 832
Yahudi – 1 363
Dini Yapı
Ortodoks – 6 552 751
Müslüman – 966 978
Katolik – 43 811
Protestan – 42 308
Diğer – 14 937
Eğitim Verileri
2004/2005 yılı verilerine göre Bulgaristan’da 3301 kreş 3337 öğretim VERİLERİ müessesesi faaliyette bulunuyor
2004/2005 yılında üniversiteden mezun olanların sayısı 45 565 doktora bitirenlerin sayısı 5079 universitelerde öğretim görenlerin sayısı 232 830
Bulgaristanda çalışan nüfusun % 55
5’i lise mezunu % 25
9 üniversite mezunu % 18
6’sı orta okul mezunu
Ülkedeki işsizlerin ise % 50
9 lise mezunu % 37
8 orta okul mezunu ve % 11
3 üniversite mezunu
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Universiteleri’nin Denklik Durumu
Bulgaristan Universiteleri’nin butun bolumlerine YOK tarafindan denklik verilmektedir
O
S
Y
M
’nin denklik yönetmeliğine göre Türkiye’de geçerli olan bu diplomalar; 2007′de Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan’dan mezun olan öğrenciler Avrupa diploması almış olacakları için diplomalar birçok Avrupa Ülkesi ve Amerika’da da geçerliliği vardır
Neden Bulgaristan?
BULGARİSTAN – YAKIN TANIDIK GÜVENLİ VE DOST BİR ÜLKE!
SINAV STRESİNE SON!
DİLEDİĞİNİZ BÖLÜMÜ AVRUPA’DA OKUYUNUZ!
Neden Türk Öğrenciler Bulgaristan üniversitelerinde öğretim görmeyi tercih ediyorlar?
İşte Size Bulgaristan’da Üniversite Okumak İçin İnanılmaz Avantajlar…
Bulgaristan 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren AB üyesidir
Son yıllarda Türk öğrenciler tarafından üniversite eğitimi için en çok tercih edilen ülkelerden biri olan Bulgaristan sizin için de en doğru seçenektir
Eğitim programlarına olan ilgi her geçen yıl artarken geçtiğimiz yıl 2500 öğrencinin tercih ettiği eğitim programlarına bu yıl 3000 öğrencinin katılması bekleniyor
Bulgaristan’ın size sunduğu fırsatları ve avantajları inceleyin…
Bulgaristanı seçmek için birçok nedeniniz vardır…
İşte O Nedenler…:
AB üyesi ülkede okuma avantajı
AB standartlarının ve kültürlerinin karşılıklı öğrenilmesinden dolayı Bulgaristan üniversitelerinden alınan diplomaların dünya çapında tanınmasına bağlı olarak bu okullardan mezun olan yabancı öğrencilerin başarılı ve saygın bir kariyere sahip olma imkanı vardır
Avrupa Üniversite Diplomasi
Bulgaristan üniversiteleri Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) üyesidir ve diplomaları uluslararası geçerliliğe sahiptir; Dünya’nın her tarafında kabul görür
Bulgaristan diplomanıza Türkiyede YÖK Denkliği
Bulgaristan’dan alıcağınız üniversite diplomalarınız Türkiye’de YÖK tarafından onaylanmaktadır (kabul edilmektedir)
Bu konuda bir çekinceniz kalmasın
Ancak yine de inanmayanlar YÖK’ü arayarak sorabilirler…
Sınavsız Üniversite eğitimi
Türkiyede gün geçtikçe ÖSS sınavını kazanmak ve istediğiniz üniversiteye ve bölüme yerleştirilmek imkanı zorlaşmaktadır
Bu nedenle sağladığı avantajlardan dolayı yurt dışında ve özellikle Bulgaristan Üniversiteleri’nde yüksek eğitim görmek istiyenlerin sayısı son yıllarda artmıştır
Tek şart eğitim düzeyinizi belgeleyen bir diplomadır başka şartlar ve formaliteler yoktur
ÖSS stresi olmadan üniversiteye kayıt
Gün geçtikce aileler ÖSS’de adaylardan aşırı bir beklenti içine girerken yıllar ilerledikçe ÖSS daha da karmaşık ve çekilmez bir hal almaktadır
ÖSS sistemi nedeniyle birçok adayın hedefleri kararırken onlarıda bulduğuyla yetinmeye zorlakmaktadır
Bundan dolayı hedefiniz olmayan bölümlerde okumaktan bu çileyi çekmektense sadece lise diplomanız ve lisede görmüş olduğunuz ders notlarına bakılarak istediğiniz ve hayalini kurduğunuz bölümde okuyabilme şansına sahipsiniz
Eğitim maliyetinin ucuzluğu
Bulgaristan’daki eğitim maliyetlerini Türkiye ile kıyasladığımızda Bulgaristan’nın çok daha ucuz olduğunu göreceksiniz
Türkiye’de bir özel üniversite ye ödenen iki dönemlik eğitim maliyeti Bulgaristan’da ortalama olarak dört dönemlik bir eğitim giderine tekabül etmektedir
Ayrıca sınavsız öğrenci kabul etmesi nedeniyle Türkiye’de sınavı kazanamayıp tekrar dershaneye gitmek zorunda olan adayların dershanelere ödeyeceği para Bulgaristan’da üniversite eğitimi için ödeyeceği ücrete neredeyse eşittir hatta Bulgaristan’ın bazı şehirlerindeki üniversiteler dahada ucuzdur
Bulgaristan’daki üniversite eğitim ücretleri öğrenmek için tıklayınız……
Dilediğiniz Bölümü Okuma İmkanı
Yüksek öğrenim yelpazesinin geniş olduğu Bulgaristan’da klasik bilim dallarının yanında Endüstri Matematiği Mekatronik Uygulamalı Kültür Bilimleri Avrupa Kültür ve Ekonomisi gibi yeni gelişmekte olan bilim dalları dahil 400’ü aşkın bilim dalında istenilen uluslararası disipline uygun araştırmalar yapmak ve öğrenim görmek mümkündür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul