10-14-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Konya Yöresel Yemekleri
BAMYA ÇORBASI :
MALZEMELER: 250 gr kuşbaşı et, 150 gr kuru bamya, 3 soğan 2 kaşık margarin, 1 limon, tuz, su (et suyu), 1 kaşık salça
YAPILISI: Kuru bamya limonlu suda hafif haşlanır, süzülür Bir tencerede et bir miktar su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir yağ ve ince doğranmış soğanlar konur Kavrulur Salça tuz limon, su (et suyu) ilave edilir Su kaynamaya başlayınca haşlanmış bamyalar da konur Özleşinceye kadar pişirilir Suyu eksilirse sıcak su ilave edilir, sıcak sıcak servis yapılır
UN HELVASI :
MALZEMELER: Pekmez veya sekerden yapılmış şurup, 2 çay bardağı sıvı yağ, Yeteri miktarda un
YAPILISI: Pekmez kaynatılarak veya sekerden yapılan şurup kaynatılarak içine yeteri miktarda un konur unu karıştırarak içindeki şuruba yediririz İçinde hiç ekmez kalmayıncaya kadar karıştırılır Sonra yağ ilave edilerek kızartılır
ETLİ PİLAV :
MALZEMELER: Nohut, Et suyu, 500 gr Et, Tuz-Karabiber, Pirinç, Kişniş, 1 margarin
YAPILISI: Pirinç güzelce yıkanır Öbür tarafta et suyu kaynar Nohut haşlanır Tavaya yağ konur Eridikten sonra pirinç içine atılır Hafif ateşte bekletildikten sonra üzerine suyu dökülür pişmeye bırakılır Piştikten sonra üzerine kebap seklinde et dökülür Servis yapılır
SAÇ ARASI :
MALZEME: 2 yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, Alabildiğine un, 1 kg kaymak
YAPILISI: Kaymak hariç diğer malzemeler yoğrulur Hamur ince yufka halinde açılır 1 yufka eritilen kaymakla yağlanır Üzerine 2 bir yufka koyularak o da yağlanır Dürülerek parça parça kesilir Diğer bezelerde bu şekilde hazırlanır Yağlanmış tepsiye döşenir Ve kızartılır Kızardıktan sonra üzerine pudra sekeri dökülerek servis yapılır
|
|
|