Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yöresi Keşkek Yemeği

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yöresi Keşkek Yemeği




karadeniz yöresi keşkek yemeği



Malzemeler:

1 su bardagi asurelik bugday

250 gram gerdan eti

2 çorba kasigi tereyagi

Tuz, karabiber

Yapılışı:

1- Bugdayi 1 gece önceden islatin 250 gr gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin Düdüklü tencereden alin

2- Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin

3- 4 su bardagi et suyu ilave edin Bugday eriyinceye kadar pisirin Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çarpin

4- Servis tabagina alin 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin Yemegin üzerinde gezdirin



Alıntı Yaparak Cevapla