Konu
:
Balıkesir Papalina Ayvalık’A Özgü Bir Balık
Yalnız Mesajı Göster
Balıkesir Papalina Ayvalık’A Özgü Bir Balık
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıkesir Papalina Ayvalık’A Özgü Bir Balık
Papalina Ayvalık’a Özgü bir Balık
Papalina Ayvalık’a Özgü bir Balık
Papalina, ilk bakışta hamsi’ye benzetebileceğiniz ufak bir balık
Aynı familyadan gelselerde lezzetleri tamamen farklı olmakla birlikte papalina yerken kılçıklarını ayırmanız gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır
Yapısı nedeniyle oldukça yumuşak iskeleti olan papalina kuyruğu kafası ile birlikte adeta bir çerez gibi yenir
Özelliklede meze olarak Cunda adası restauranlarında çok tercih edilmektedir
Av yasapının bitmesi ile birlikte balıkçılar Papalina dolu teknekleri ile gelirler sahile bu balıkların bir çoğu restaurant sahipleri tarafından alınır
Geri kalanlar için ise ufak bir yarış başlar
Cunda da papalina yiyebileceğiniz en güzel ay Ağustos ayıdır henüz av mevsinin bitmesi ile taze taze yiyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul