Yalnız Mesajı Göster

Balıkesir Papalina Ayvalık’A Özgü Bir Balık

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıkesir Papalina Ayvalık’A Özgü Bir Balık




Papalina Ayvalık’a Özgü bir Balık

Papalina Ayvalık’a Özgü bir Balık

Papalina, ilk bakışta hamsi’ye benzetebileceğiniz ufak bir balıkAynı familyadan gelselerde lezzetleri tamamen farklı olmakla birlikte papalina yerken kılçıklarını ayırmanız gibi bir zorunluluk bulunmamaktadırYapısı nedeniyle oldukça yumuşak iskeleti olan papalina kuyruğu kafası ile birlikte adeta bir çerez gibi yenirÖzelliklede meze olarak Cunda adası restauranlarında çok tercih edilmektedir

Av yasapının bitmesi ile birlikte balıkçılar Papalina dolu teknekleri ile gelirler sahile bu balıkların bir çoğu restaurant sahipleri tarafından alınırGeri kalanlar için ise ufak bir yarış başlar

Cunda da papalina yiyebileceğiniz en güzel ay Ağustos ayıdır henüz av mevsinin bitmesi ile taze taze yiyebilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla