Yalnız Mesajı Göster

Kilisin Yöresel Yemekleri Nelerdir

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kilisin Yöresel Yemekleri Nelerdir




ÖCCE(Mücver)

Malzeme:8 adet yumurta,1/2 taze soğan,250gr taze sarmısak,5 maydanoz,2 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı nane,1 yemek kaşığı kırmızı biber,kimyon,küzbara(kişniş),tuz,karabiber

Yapılışı:Maydanoz,yeşil soğan ve sarımsak ayıklanır,yıkanır ve çok ince kıyılırBiraz tuz atılıp örselenirKarışımın içine yumurta ve baharatlar konurİyice karıştırılır ve 1-2 yemek kaşığı un ilave edilir ve karışım biraz dinlendirilirBir tavada iyice kızdırılmış olan zeytinyağına karışımdan bir yemek kaşığı dökülürAvuç ayası büyüklüğündeki öccelerin bir yüzü kızardıktan sonra diğer yüzü çevrilirİşlem böylece tamamlandıktan sonra yemek servis tabağına alınır ve yenir

BIKBIKİYE(Babagannuş)

Malzeme:1 kg patlıcan,5-6 adet domates,1 soğan,1/2 demet maydanoz,2-3 adet yeşil yahut kırmızı biber,karabiber,tuz ve zeytinyağı(Kızartmak için)

Yapılışı:Patlıcanların kabuğu soyulup,ince ince dilinerek kızartılırPatlıcanların kızartma yağından 1 çay bardağı yağ ayrılırKızdırılmış yağda ufak ufak doğranmış soğan ve biberler soldurulurBiraz pembeleşince kabukları soyulmuş ve orta büyüklükte doğranmış domatesler atılırDomatesler pişince kızarmış patlıcanlar üzerine yerleştirilirKarıştırılmadan 10-15 dakika hafif ateşte pişirilirServis tabağına koyulduktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpilir

EKMEK AŞI

Malzeme:5-6 bayat pide ekmek,3 domates,1 soğan,1/2 maydanoz,2-3 taze biber,kırmızı ve karabiber,tuz ve 1 su bardağından eksik zeytinyağı

YapılışıBir tencere zeytinyağı tavlanır,soğan ve biberler atılırBiraz pembeleşince domatesler de ilave ediler,tuzu konup pişirilirDomatesler piştikten sonra bir su bardağı su ilave edilirSu kaynayınca ufak parçalara bölünmüş ekmekler tencereye atılırEkmekler yumuşadıktan sonra tencere ocaktan indirilir,servis yapılıp üzerine kıyılmış maydanozlar serpilir

ÇÜRÜTME

Malzeme:5-6 adat kuru pide ekmek,1 avuç soyulmuş diş sarımsak,3-4 yumurta,zeytinyağı,iki limon suyu(veya koruk ekşisi),1 tatlı kaşığı biber salçası,tuz ve nane

Yapılışı:Bir tencere zeytinyağı tavlanır,içine sarmısaklar atılırBiber salçası,ekşi,1 bardak su konup kaynatılırSu kaynayınca lokma şekline getirilmiş ekmekler tencereye atılır,ekmeklerin iyice pişmesine yakın yumurtalar kırılıp karıştırılırOcaktan indirilip üzerine sarmısak ve nane gezdirilir


Alıntı Yaparak Cevapla