Konu
:
Malatyanın Yöresel Yemeği (Sıkma Köfte)
Yalnız Mesajı Göster
Malatyanın Yöresel Yemeği (Sıkma Köfte)
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malatyanın Yöresel Yemeği (Sıkma Köfte)
malatyanın yöresel yemeği (sıkma köfte)
malatyanın yöresel yemeği (sıkma köfte)
SIKMA KÖFTE
I
Yol
Ölçüler:
2 su bardağı yarma
1 /2 su bardağı orta bulgur
4-5 adet yeşil biber
4-5 adet domates
2 baş kuru soğan
2 kaşık salça
3 kaşık yağ 200 gr
kıyma
1 demet maydanoz
Tuz ve karabiber
Yapılış: Yarma orta bulgur tuz ve su ilavesi ile yoğrularak fazla yumuşak olmamak kaydıyla bir hamur yapılır
Hazırlanan hakirazmur fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır yuvarlanır
Ortasına hafifçe bastırılır
Kaynayan tuzlu suda haşlanır
(Haşlanıp haşlanmadığını anlamak için köfte alınır
Kaşıkla ikiye ayrılır içerisinde kuru bulgur görünmüyorsa haşlanmış demektir
)
Diğer tarafta küp şeklinde doğranmış
soğanlar yağda kıyma ile birlikte kavrulur
İnce doğranmış biber kabukları soyularak küp şeklinde doğranmış domates tuz ve biraz salça katılarak karıştırılır
Haşlanan köfteler süzgece dökülerek süzülür
Hazırlanan sosun içerisine atılarak karıştırılır
En son kıyılmış maydanoz ve biber atılır
Sıcak olarak servis yapılır
II
Yol
Ölçüler:
2 su bardağı yarma
1 /2 su bardağı orta bulgur
4 kaşık yağ
1 demet maydanoz
1 baş sarımsak
Tuz ve karabiber
Yapılış: Köfteler usul I'de olduğu gibi hazırlanır tuzlu suda haşlanır
Diğer tarafta bir tava içerisinde tereyağı soyularak çok az tuzla ezilmiş sarımsak karıştırılır içerisine sıcak köfteler ilâve edilir
Bir kaç kez karıştırılarak sarımsağa tüm köftelerin bulunması sağlanır
Kıyılmış maydanoz gerekirse tuz ve karabiber karıştırılır
Sıcak olarak servis yapılır
Afiyet olsun çoook güzeell gerçekten
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul