Yalnız Mesajı Göster

Doğu Anadolunun Ünlü Yemekleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doğu Anadolunun Ünlü Yemekleri




Doğu Anadolu Bölgesinin yöresel yemekleri

Mişmiş Tatlısı

Malzemeler:

Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı

1 çay bardağı şeker

1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı

1,5 su bardağı su

1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yapımı:

Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır 5 dakika yağla kavrulur Üzerine şeker ve su konur Kayısılar kabarana kadar pişirilir Servis tabağına aktarılır, üzerine ceviz serpilir

SAÇ EKMEĞİ TATLISI

MALZEME

10 yumurta

Yarım kilo un

Bir miktar süt

Bal veya reçel

HAZIRLANIŞI

Bir kapta 10 yumurta kırılır unla iyice çırpılır Süt ilave edilir Daha sonra ateşe bırakılan saçın üzeri yağlanarak, ufak ekmekçikler halinde pişirilir Bala veya reçele batırılarak yenir



Alıntı Yaparak Cevapla