Konu
:
Ağrının Yöre Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Ağrının Yöre Mutfağı
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağrının Yöre Mutfağı
Ağrının yöre mutfağı
Ağrının yöre mutfağı
YÖRE MUTFAĞI:
Abdigor Köftesi:
En tanınmış yemeği Abdigor Köftesi’dir
Doğubeyazıt’ta yaygın olan bu köfte içli köfteye benzer
Etin dövülerek yumruk büyüklüğüne getirilmesi sonunda pişirilir
Goşteberg; Et:
Tereyağı soğan salça ve aynı addaki ot harmanlanıp hayvan postuna doldurulur ve nemli toprağa gömüldükten sonra üzerinde ateş yakılarak pişirilir ki buna buğulama da denir
Selekeli(Saç Kavurma):
Taze oğlak veya kuzu etinin tereyağında kazırtıldıktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt dökülmesiyle hazırlanan ber et yemeği çeşididir
Haşıl;
Çaşır otu kabuğu alınmış buğday(çiğ den) suda kaynatılır
Kaynatılma süresince un ilave edilir
Pişirildikten sonra üzerine yağ veya pekmez dökülerek yenir
Toprağın ve iklimin sebze tarımına fazla elverişli olmaması yüzünden sebze üretimi yetersizdir
Onun için Ağrı mutfağında tahıl önemli bir yer tutar
Tahıla dayalı olarak yapılan yemeklerin başlıcaları şunlardır;
Hengel haşıl erişte kuymak kete bişi erdek hasude bulgur pilavı yalancı köfte ekmek aşılalanga ayran aşı haliseçiriş ketesi murtuğa ve ağızyakan ve deveci çorbası
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul