Yalnız Mesajı Göster

İsparta'da Ramazan Sofraları

Eski 10-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsparta'da Ramazan Sofraları




Isparta'da Ramazan Sofraları

Isparta'da Ramazan Sofraları

Isparta Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce Isparta mutfağına yönelik araştırma yapıldığını belirterek bu araştırmalar sonucunda Isparta mutfağının bir hayli zenginin olduğunun anlaşıldığını kaydetti

Isparta’da üç aylarda ve kandil günlerinde irmik helvası pişi veya nokul dağıtıldığını bildiren Yıldız muharrem ayında aşure ve ölünün kırkıncı günü pişi yapılarak komşulara dağıtıldığını söyledi

Isparta mutfağında tutmaş oğmaş ve toyga çorbaları ile sülüklü çorba ve irmik çorbasının ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Yıldız et yemeklerinden de tandır kebabı yoğurtlu et tas kebabı çömlek kebabı banak yumurta mıhlaması kapama (bütünet) kabine pastırmalı keşkek balık doldurması kapama (papaz yahnisi) balık kurmasının sık yapıldığını bildirdi

Yıldız ilde sebze yemeklerinden uzun kabak şalgam aşı patlıcanla yapılan yatırtma; böreklerden ise kuyruğu sulu saç böreği ince börek ve nokulun tercih edildiğini kaydetti

Yıldız tatlılardan da peynir baklavası samsa güllaç zerde haşhaş helvası ve sırmanın sofraları süslediğini söyledi



Alıntı Yaparak Cevapla