Konu
:
Osmaniye Yöresel Yemekler El Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Osmaniye Yöresel Yemekler El Turşusu
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmaniye Yöresel Yemekler El Turşusu
Osmaniye yöresel yemekler EL TURŞUSU
Osmaniye yöresel yemekler EL TURŞUSU
EL TURŞUSU
Malzemesi :
1 adet kabak
5-6 adet patlıcan
5-6 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
Bir miktar sumak ekşisi
Yeterince tuz
Yapılışı: Sebzeler yıkandıktan sonra küp, küp doğranır
Doğranan bu sebzeler bir miktar su ile 15-20 dakika kadar haşlanır
Haşlanan sebzeler süzülerek biraz suya tutulur
Bir kabın içine sebzenin miktarına göre su konulur
Suyun içine bir miktar sumak ile 3-4 diş dövülmüş sarımsak, tuz ve haşlanmış malzemeler ilave edilir
El turşusu bu işlemlerden 15-20 dakika sonra hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul