Yalnız Mesajı Göster

Osmaniye Yöresel Yemekler El Turşusu

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmaniye Yöresel Yemekler El Turşusu




Osmaniye yöresel yemekler EL TURŞUSU

Osmaniye yöresel yemekler EL TURŞUSU

EL TURŞUSU

Malzemesi :

1 adet kabak

5-6 adet patlıcan

5-6 adet yeşil biber

3-4 diş sarımsak

Bir miktar sumak ekşisi

Yeterince tuz

Yapılışı: Sebzeler yıkandıktan sonra küp, küp doğranır Doğranan bu sebzeler bir miktar su ile 15-20 dakika kadar haşlanır Haşlanan sebzeler süzülerek biraz suya tutulur Bir kabın içine sebzenin miktarına göre su konulur Suyun içine bir miktar sumak ile 3-4 diş dövülmüş sarımsak, tuz ve haşlanmış malzemeler ilave edilirEl turşusu bu işlemlerden 15-20 dakika sonra hazırdır



Alıntı Yaparak Cevapla