Yalnız Mesajı Göster

Osmaniye Yöresel Yemekler Yüzük Çorbasi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmaniye Yöresel Yemekler Yüzük Çorbasi




Osmaniye yöresel yemekler YÜZÜK ÇORBASI

YÜZÜK ÇORBASI

Malzemesi :

1 kg kadar un

Yeterince su ve tuz

Nohut ve ekşi

İç harcı için : Yarım kg kuru soğan

250 gr kıyma

Yarım demet maydanoz

Yeterince tuz ve karabiber

Sosu için : 1 su bardağı yağ

Yarım yemek kaşığı salça

4-5 diş sarımsak

Bir miktar kuru nane

Yapılışı: 1 kg un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır

İç harcı: Yarım kilo kuru soğan ince, ince kıyılır Kıyılan bu soğanın içine kıyma, maydanoz, salça, tuz ve karabiber ilave edilerek iyice karıştırılırÖnceden hazırlanan hamur küçük pazı haline getirilerek kare, kare kesilir Bu karelerin içine hazırlanan harç konularak hamurun ağzı kapatılır Bu hamur dinlenmeye bırakılır Bir miktar nohut haşlanırNohut haşlandıktan sonra su ilave edilir ve su kaynatılır Kaynayan suya hazırlanan hamur konularak su birazda hamur ile kaynatılır Hamur kaynadıktan sonra bir miktar ekşi ilave edilir

Sosu : 1 su bardağı yağ yakılarak içerisine sakça, sarımsak ve kuru nane eklenirHazırlanan bu sos çorbanın üzerine dökülür Böylece çorba hazır hale gelir



Alıntı Yaparak Cevapla