Yalnız Mesajı Göster

İl İl Türkiye (Tüm Şehirler)

Eski 10-14-2012   #16
Prof. Dr. Sinsi

İl İl Türkiye (Tüm Şehirler)

erzurum fıkraları

aga kaşığı ver

Erzurum'un köylerinden gırgıt bir ağanın memet isminde hizmetkarı(ırgat) varmış Bir gün ağa hizmetkarı yemeğe çağırırAncak sofrada tek kaşık vardırAğa bir öneride bulunur:

-Ula memosen yedi tene köy adi sayana kadarben yiyim;daha sonra ben sayarken sen yersen derMemo kabul eder, ağa daha ikişnci kaşığıağzına götürmedenhızlı birşekilde memo yedi köyü sıralar:

-Erçik,Ermeçik,Tikkir,Poççik ,Tevrüçük,Ağveren Ağaver Ağa kaşığı beri ver Ağa kaşığı verirSıra ağa'ya gelmiştirAğa yedi köyü sayana kadar Memo yemeği bitirir

canım çığa erzurum

Öğretmeni Antalya'da bir okulda orta okul son sınıfta okuyan Erzurumlu bir öğrenciyi kaldırır tahtaya ve sorar:

-Yavrum Erzurum'un bitki örtüsünü anlat bize

Öğrenci başlar:

-"Canım çığa * ERZURUM dokkuz ay gış iki ay yağmur bir ay da yazi görir görmir bidaha gışa dönir"

*Canım çığa : Canım cıksın (Bir acıma duygusu ifadesi)

buyrun cenaze namazına

Zamanın Diyanet İşleri Başkanı Ömer Nasuhi Bilmen Hoca Erzurum'a gelmişken okuduğu medreseyi de ziyaret etmek ister ve Şeyhler medresesine giderO sıralarda da Naim Hoca hem Şeyhler Camiinde müezzinlik yapmaktadır hem de yanındaki medresede talebe okutmaktadır Uzun ağızlığına cıgarasını takmış, bir ayağını uzatmış, Hocanın verdiği selamı "elesine" almıştır Gelen başında biraz bekleyince:

-Gurban adın bağışla, der Naim Hoca

Başında bekleyen:

-Ömer Nasuhi

Naim Hoca'da jeton düşer gibi olur

-Bülmeni de var mi?

-Evet Naim Hoca yerinden fırlar ve Ömer Nasuhi Hocanın eline uzanırken:

-Buyrun Cenaze Namazına , der

Dede

Sapka satarak gecinen bir adamin yolu birgun bir ormana dusmus bi sure yurudukten sicaktan ve yorgunluktan bunalmis, bir agacin altina oturmus,

Sapkalarla dolu sepetini de yere koymus, ve uykuya dalmis Birkac saat sonra adam tuhaf sesler duyarak uyanmis bir de bakmis ki yanindaki sepet bombos, sapkalar gitmis!!

Bir de kafasini kaldirip agaca bakmis ki, agacin dallarinda bi suru maymun, herburak birinin kafasinda adamin sapkalari adam dusunmeye baslamis:

"Ben simdi napicam, sapkalari bu maymunlardan nasil alicam?"

Dusunceli bi sekilde kafasini kasirken bi bakmis maymunlarda adamin taklidini yapiyolar kafalarini kasiyolar adam ellerini havaya kaldirmis , maymunlar da aynisini yapmislar derken adam napicagini bulmus kendi basindaki sapkasini cikartip yere atmis, tabi maymunlar da kafalarindaki sapkalari hemen yere atmislaradam boylece butun sapkalari toplayip sepetine koymus

Aradan 50 yil gecmis artik adamin bir torunu varmis, o da dedesi gibi sapka saticisi olmus gunlerden birgun onun da yolu ayni ormana dusmus hava yine cok sicakmis ve genc adam bir agacin altina oturmus, sapkalarla dolu sepetini yanina koymus ve uykuya dalmis bir saat sonra uyanmis bir de bakmis sepetin icinde sapkalar yok?!?! derken tuhaf sesler duymus bir de kafasini kaldirmis ki agacin ustunde bi suru maymun, hepsinin kafasinda birer sapka adam dusunmus:

"Dedem yillar once bana bir hikaye anlatmisti napicagimi cok iyi biliyorum

"Adam kafasini kasimaya baslamis, maymunlar da aynisini yapmislar adam ellerini havaya kaldirmis, maymunlar da ellerini kaldirmis ve adam gulumseyerek kendi basindaki sapkayi cikarmis yere firlatmis o anda maymunlardan biri agactan inmis , adamin yere attigi sapkayi kapmis, adama da bi tokat atmisve :

-"Sadece senin mi deden var lan !?

yasakmış gardaş

Erzurumlu biri sehirlerarası otobüste seyahat ediyormus birden cep telefonu calmaya baslamıs acmıs telefonu

-"Emmioğlu nasılsan iyisen, ben otobüste gidirem gezmeye" falan konusmaya baslamıs yolcuların saskın bakısları arasında erzurumlunun yanına gelen muavin "amca otobüste telefonla konusmak yasak" demis

Erzurumlu tamam demiş, sonra telefondakine aynen şöyle demis :

-"EMMİOĞLU BANA KONUSMAYI YASAKLADILAR, SEN KONUS BEN DİNLERİM"

Alıntı Yaparak Cevapla