10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri ve Tarifleri
Akçaabat Köftesi
Malzemeler
1 kg kıyma,
100 gr Peksimet
1 diş sarımsak,
1 çay kaşığı karabiber,
tuz
Yapılışı
Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde servis yapılır
Balık Pilakisi
Malzemeler
3 patates
2 domates
2 sogan
2 yesil biber
2 dis sarimsak
1-2 defne yapragi
1 limon
1 kahve fincani zeytinyagi
5-6 dal maydanoz
tuz karabiber
1 su bardagi salcali su
Yapılışı
1- Firin tepsisine patatesler soyularak enine dilimlenip koyulur Ustune temizlenip dilimlenmis baliklar, dilimlenmis biberler, dogranmis sogan, dogranmis domates ve defne yapragi, tuz, karabiber, sarimsak konur
2- 1 bardak salcali su ilave ederek orta hararetli firinda sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir
3- Ustune limon suyu sikilir ve maydanoz dilimleri konulup servis yapilir
Bileki Ekmeği
Malzemeler
misir unu, su tuz
Yapılışı
Elenmis misir unu ve tuz, ilik su ile hamur haline getirilir
Öncenden kizdirilmis bileki tasinin içine defne yapragi dizilir
Hamur buraya dökülerek üzerine tekrar defne yapragi dizilir
Agzi ters çevrilmis sacla kapatilir Üzerine köz konulur Kizarinca tastan çikartilip sogumaya birakilir
Çökülce (Sakarca) Kızartması
Malzemeler
1 kg cokulce
1 su bardagi misir unu
2 yumurta
tuz, karabiber
2 kasik tereyag
Yapılışı
1-Cokulceler temizlenir Bol suda haslanir Suzgece konup iyice suyu suzdurulur
2-Bir kapta yumurtalar kirilir hafif cirpilir Misir unu, tuz, karabiber ilave edilir
3-Cokulceler bu karisima ilave edilip iyice karistirilir
4-Tavada yag eritilir Cokulceler tavaya konulup alt ust edilerek her iki tarafida kizartilir
Çökülce (Sakarca) Muhlama
Malzemeler
1 kg cokulce
2 sogan
2 kasik tereyag
tuz, karabiber
4 yumurta
Yapılışı
1-Cokulceler temizlenir Kaynar suda haslanir suzulur
2-Bir tavaya yag veince kiyilmis soganlar konulup oldurulur
3-Uzerine haslanmis cokulceler, tuz ve karabiber ilave edilip karistirilir
4-Cokulcelerin Uzerine aralikli yumurtalar kirilir Kapagi kapatilarak pisirilir Sicak servis yapilir
Muhlama
Malzemesi:
1,5 su bardağı rende kaşar peynir
1,5 su bardağı dil peyniri
1 tatlı kaşığı tulum peyniri
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Önce tencerede mısır ununu 1/2 tereyağında kavurun Dil peyniri ve kaşar peyniri ekleyin Hazırladığınız karışıma bir bardak su ilave edin ve karıştırmaya devam edin Kalan tereyağını bir tavada eritin Hazırladığınız peynir karışımı macun haline geldikten sonra karışımı tavada erittiğiniz tereyağının üzerine dökün
Sıcak olarak servis edin
Pazı kavurma
Malzemesi:
5 bağ taze pazı
6 soğan
1 çay bardağı haşlanmış barbunya
tuz
Hazırlanışı:
Pazıları ince ince doğrayın Sonra haşlayıp, suyunu sıkın Soğanları tereyağında kavurun Soğana pazıları ilave ederek kavurmaya devam edin Pazılar iyice kavrulduktan sonra karışıma barbunyaları ilave edin Bir dakika daha kavurduktan sonra sıcak olarak servis yapın
|
|
|