Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir




Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir

Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri ve Tarifleri

Akçaabat Köftesi

Malzemeler

1 kg kıyma,

100 gr Peksimet

1 diş sarımsak,

1 çay kaşığı karabiber,

tuz

Yapılışı

Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde servis yapılır

Balık Pilakisi

Malzemeler

3 patates

2 domates

2 sogan

2 yesil biber

2 dis sarimsak

1-2 defne yapragi

1 limon

1 kahve fincani zeytinyagi

5-6 dal maydanoz

tuz karabiber

1 su bardagi salcali su

Yapılışı

1- Firin tepsisine patatesler soyularak enine dilimlenip koyulur Ustune temizlenip dilimlenmis baliklar, dilimlenmis biberler, dogranmis sogan, dogranmis domates ve defne yapragi, tuz, karabiber, sarimsak konur

2- 1 bardak salcali su ilave ederek orta hararetli firinda sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir

3- Ustune limon suyu sikilir ve maydanoz dilimleri konulup servis yapilir

Bileki Ekmeği

Malzemeler

misir unu, su tuz

Yapılışı

Elenmis misir unu ve tuz, ilik su ile hamur haline getirilir

Öncenden kizdirilmis bileki tasinin içine defne yapragi dizilir

Hamur buraya dökülerek üzerine tekrar defne yapragi dizilir

Agzi ters çevrilmis sacla kapatilir Üzerine köz konulur Kizarinca tastan çikartilip sogumaya birakilir

Çökülce (Sakarca) Kızartması

Malzemeler

1 kgcokulce

1 su bardagi misir unu

2 yumurta

tuz, karabiber

2 kasik tereyag

Yapılışı

1-Cokulceler temizlenir Bol suda haslanir Suzgece konup iyice suyu suzdurulur

2-Bir kapta yumurtalar kirilir hafif cirpilir Misir unu, tuz, karabiber ilave edilir

3-Cokulceler bu karisima ilave edilip iyice karistirilir

4-Tavada yag eritilir Cokulceler tavaya konulup alt ust edilerek her iki tarafida kizartilir

Çökülce (Sakarca) Muhlama

Malzemeler

1 kg cokulce

2 sogan

2 kasik tereyag

tuz, karabiber

4 yumurta

Yapılışı

1-Cokulceler temizlenirKaynar suda haslanir suzulur

2-Bir tavaya yag veince kiyilmis soganlar konulup oldurulur

3-Uzerine haslanmis cokulceler, tuz ve karabiber ilave edilip karistirilir

4-Cokulcelerin Uzerine aralikli yumurtalar kirilir Kapagi kapatilarak pisirilir Sicak servis yapilir

Muhlama

Malzemesi:

1,5 su bardağı rende kaşar peynir

1,5 su bardağı dil peyniri

1 tatlı kaşığı tulum peyniri

2 yemek kaşığı mısır unu

2 yemek kaşığı tereyağ

1 su bardağı su

Hazırlanışı:

Önce tencerede mısır ununu 1/2 tereyağında kavurun Dil peyniri ve kaşar peyniri ekleyin Hazırladığınız karışıma bir bardak su ilave edin ve karıştırmaya devam edin Kalan tereyağını bir tavada eritin Hazırladığınız peynir karışımı macun haline geldikten sonra karışımı tavada erittiğiniz tereyağının üzerine dökün

Sıcak olarak servis edin

Pazı kavurma

Malzemesi:

5 bağ taze pazı

6 soğan

1 çay bardağı haşlanmış barbunya

tuz

Hazırlanışı:

Pazıları ince ince doğrayın Sonra haşlayıp, suyunu sıkın Soğanları tereyağında kavurun Soğana pazıları ilave ederek kavurmaya devam edin Pazılar iyice kavrulduktan sonra karışıma barbunyaları ilave edin Bir dakika daha kavurduktan sonra sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla