Konu
:
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir
Hamsili ekmek
Malzemesi:
1 bağ pazı
2 bağ taze soğan
1 bağ taze nane
1 kg hamsi
8 su bardağı mısır unu
Yeterince tuz
Hazırlanışı:
Önce hamsilerin kılçıklarını temizleyin
Pazı, taze soğan ve naneleri ince ince doğrayın
Doğradığınız malzemeleri mısır ununun üzerine boşaltın
Çok sıcak su ilave ederek hamsilerle diğer malzemeleri karıştıracak şekilde yoğurun
Hazırlanan karışımı tepsiye koyarak 60 dakika fırında pişirin
Laz böreği
Malzemesi:
10 yaprak yufka
4 yumurta
8 su bardağı süt
2 paket vanilya
3 su bardağı kıyılmış fındık içi
5 su bardağı tozşeker
2 paket buğday nişastası
5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı su
Şerbeti için:
10 su bardağı su
10 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
Hazırlanışı:
Sekiz su bardağı süte şeker ekleyerek kaynatın
Başka bir kapta buğday nişastası, yumurta, vanilya ve biraz suyu karıştırın
Hazırladığınız malzemeyi kaynayan sütün üzerine dökerek muhallebi haline gelinceye dek karıştırın
Bir tepsinin altını yağlayın
Yufkaların üstlerini yağlayarak beş kat halinde tepsiye dizin
Dizdiğiniz beş kat yufkanın üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün
Yufkaların üzerindeki muhallebiye, dövülmüş fındıkları yayın
Kalan beş kat yufkayı üstlerini yağlayarak muhallebili yufkaların üzerine dizin
Şerbet malzemelerini karıştırarak pişirdikten sonra soğumaya bırakın
Hazırladığınız böreği dilim dilim keserek fırında pişirin
Börek soğuduktan sonra soğumuş tatlı şerbetini ekleyin
Laz helvası
Malzemesi:
3 kg süt
1 kg şeker
3 paket vanilya
3 yumurta sarısı
300 gr beyaz un
200 gr irmik unu
Hazırlanışı:
Bütün malzemeyi tencereye koyun ve kısık ateşte muhallebi kıvamına getirin
Bir taşım kaynatın ve tepsiye boşaltın
Soğuyunca arzuya göre dondurma ile servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul