Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir




Hamsili ekmek

Malzemesi:

1 bağ pazı

2 bağ taze soğan

1 bağ taze nane

1 kg hamsi

8 su bardağı mısır unu

Yeterince tuz

Hazırlanışı:

Önce hamsilerin kılçıklarını temizleyin Pazı, taze soğan ve naneleri ince ince doğrayın Doğradığınız malzemeleri mısır ununun üzerine boşaltın Çok sıcak su ilave ederek hamsilerle diğer malzemeleri karıştıracak şekilde yoğurun Hazırlanan karışımı tepsiye koyarak 60 dakika fırında pişirin

Laz böreği

Malzemesi:

10 yaprak yufka

4 yumurta

8 su bardağı süt

2 paket vanilya

3 su bardağı kıyılmış fındık içi

5 su bardağı tozşeker

2 paket buğday nişastası

5 çay bardağı eritilmiş tereyağı

1 su bardağı su

Şerbeti için:

10 su bardağı su

10 su bardağı toz şeker

1/2 limon suyu

Hazırlanışı:

Sekiz su bardağı süte şeker ekleyerek kaynatın Başka bir kapta buğday nişastası, yumurta, vanilya ve biraz suyu karıştırın Hazırladığınız malzemeyi kaynayan sütün üzerine dökerek muhallebi haline gelinceye dek karıştırın Bir tepsinin altını yağlayın Yufkaların üstlerini yağlayarak beş kat halinde tepsiye dizin Dizdiğiniz beş kat yufkanın üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün Yufkaların üzerindeki muhallebiye, dövülmüş fındıkları yayın Kalan beş kat yufkayı üstlerini yağlayarak muhallebili yufkaların üzerine dizin Şerbet malzemelerini karıştırarak pişirdikten sonra soğumaya bırakın Hazırladığınız böreği dilim dilim keserek fırında pişirin Börek soğuduktan sonra soğumuş tatlı şerbetini ekleyin

Laz helvası

Malzemesi:

3 kg süt

1 kg şeker

3 paket vanilya

3 yumurta sarısı

300 gr beyaz un

200 gr irmik unu

Hazırlanışı:

Bütün malzemeyi tencereye koyun ve kısık ateşte muhallebi kıvamına getirin Bir taşım kaynatın ve tepsiye boşaltın Soğuyunca arzuya göre dondurma ile servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla