Konu
:
Sinop Manileri
Yalnız Mesajı Göster
Sinop Manileri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sinop Manileri
Sinop manileri
Sinop'ta Söylenen Yöresel Maniler
1 - Mektup yazdım acele Al eline hecele Mektubumu alınca Al koynuna gecele
2 - Ey yerleri yerleri Ne tatlıdır dilleri Yine oyuna çıktı Sinop'un güzelleri
3 - Otobüsler boyandı Kumkapıya dayandı Beni alacak çocuk Al kanlara boyandı
4 - Elifin hecesi var Günduzün gecesi var Seversen kızları sev Gelinin hocası var
5 - Sade kahve acıdır
Hacca giden hacıdır Herkes kimi severse 0 başının tacıdır
6 - Bahçelerde pırasa Yaprağına kar yağsa Kızlar bekar kalsa Sakallıya yalvarsa
7 -"Derenin dibinde Vurdum sarı yılanı Anne beni evlendir Artık geldi zamanı
8 Derenin dibi taşlık Gözlerim dolu yaşlık Anne beni evlendir Bütün işler karışık
9 - Arzuhal attım suya Kapıldım bir arzuya Düşürdün haydut gibi Işte beni pusuya
10 - Samur samur yürürşün Samur kürkü bürürsün Allab devlet verirse Altın beşikbürürsün
11 - Sinop Tabyaya yakın Seyredin akın akın Düştüm sarhoş eline Gelin halime bakın
12 - Ak liman şirin yerin Gölgenle suyun serin Dünyalarda bulunmaz Bir dahi eşin senin
13 - Şirin Sinop güzelsin Aşıkları üzersin Sandallarda gezerken Sen türküler düzersin
14 - Güzel Zeytinliğin var Halden aıılamayan yar Ne olur bir kerecik, Beni kollarınla sar
15 - Sinop gibi bulunmaz Havasına doyulmaz Milyonluk ordu gelse Sinop'umu alamaz
16 - Kalem elde kırıldı Ortasından yarıldı Şu Sinop'un kızları Neden bana darıldı
17 - Ben bir Sinop kızıyım Türk'ün tan yıldızıyım Sinop'un tüm neşesi Hem baharı yazıyım
18 -Sinop etrafı deniz Yükselmek hedefimiz Tarih eserleriyle Hep bizim şerefimiz
19 - Denizin fırtınalı Koyunların kınalı Benzin sararıp soldu Sinop'luya varalı
20 - Evimin önü iğde tğdenin dah yerde Güneşli havalarda Güzelim tersanede
21 - Incedir ebrüm benim Neçoktur sabrım benim Ölenecek ayrılmam Öyledir kavlim benim
22 - Zetin yaprağm tüğlü Beyim gömleğim kirli Sen orada ben burada Ikimiz bir fikirli
23 - Taze yaprak dolması îçindedir kıyması Bu gün gözlerim seyri Yakın yarin gelmesi
24 - Mavi yelek mor düğme Yine düştün gönlüme Her gönlüme düşende Kan damlar yüreğime
25 - Mani benim ezberim Kan ağlıyor gözlerim Ben yarimin yolunu Ölenecek gözlerim
26 - İnce iğne eğrisi Sana sözüm doğrusu Cennetten melek çıksa Sevmem senden gayrısı
27 - Bu gün bir alemim var Gü müşten kalemim var Gökte uçan kuşlarla Yarime selamım var
28 - Ay doğar amber gibi Ortası çember gibi îkimizin sevdası Arzuyla Gamber gibi
29 - Siyah üzüm salkımı Yarim evde saklımı Yarimi tez gönderin Çıldıracam akhmı
30 - Sarı kavun dilimsin Yüreğimde ilimsin Merak etme sevdiğim Son gününde benimsin
31 - Sinop'tan çıktım ok gibi Arkanda ceketin yok gibi Dönüp arkana bakmadın Sinopta yarin yok gibi
32 - Bahçeye at bağladım Vardım gittim ağladım Eller yarim dedikçe Yüreğime taş bağladım
33 - Evimin önü pınar Ona bülbüller konar Eller yarim dedikçe Benim yüreğim yanar
34 - Limonumu sıktın yar Pek kalbimi yıktın yar Dosta düşmana karşı Ne hayırsız çıktın yar
35 - Ben seni pekmez sandım Yüreğimi yakmaz sandım Muhabbetine bakınca Bırakıp gitmez sandım
36 - Denizde kum kalmadı Balıkta pul kalmadı Gel sarılalım yatalım Şamda mum kalmadı
37 - Minarenin alemi Kaşlar kudret kalemi Ben seni doktor sandım Niçin açtın yaremi
38 - Kahve yemenden gelir Bülbül çemenden gelir Aktopuk beyaz gerdan Hergün hamamdan gelir
39 - Dağlarda kar kalmadi Yürekte yağ kalmadı Daha çok söyler idim Mektupta (kağıtta) yer kalmadı
40 - Koyuna bak koyuna Açmış yarim geliyor Canlı tokalı gine Beyaz yakalı gine
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul