Yalnız Mesajı Göster

Çeşitli Okul Ve Öğrenci Fıkraları

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çeşitli Okul Ve Öğrenci Fıkraları

Çeşitli okul ve öğrenci fıkraları

Cennet

Bir gün padişah Nasreddin Hoca' ya sormuş Hocam ben ölünce cennete mi gideceğim yoksa cehenneme mi, söyle bakayım? demiş

Hoca padişahtan korkmadan :

-Cehenneme gidersiniz padişahım? demiş

Padişahın sinirden sakalları titremiş

Bu durumu gören Hoca :

-Kızmayın padişahım ben aslında size cennete gidersiniz diyecektim fakat sizin cellatlarınızın kılıçlarıyla ölen suçsuz kişilerden cennet dolup taşmışBu yüzden cennete sığmazsınız diye cehenneme gidersiniz dedim, demiş

Eşeğe Ters Binmek

Nasreddin Hoca bir gün yabancı bir köyde misafir olur Cuma günü O'nu kürsüye çıkartırlar Güzel bir vaaz verir Herkez pek memnun kalır Camiden çıkınca Hoca'nın eşeğini getirirler Köylülerin hepsi ona hizmet etmek için adeta yarışırlar Hoca eşeğine binerken biraz düşünür Sonra eşeğin üstüne ters oturur Herkes hayret eder Köylülerden biri dayanamayıp sorar : - Hocam der Kusura bakma ama eşeğe niçin ters bindiğini sorabilirmiyim?

Hoca tebesüm ederek cevap verir :

- Eğer düz binip önünüze geçseydim siz arkada kalacaktınız Siz öne geçseydiniz, bu defa ben arkada kalmış olacaktım Böyle ters binince size arkamı dönmemiş oluyorum Sebebi bu

Timur'un Hediyesi

Aksak Timur, Nasreddin Hocanın köyüne uğrarKöylü padişahı layıkıyla ağırlar Padişah da giderken bu konukseverliğe karşılık; "Köyünüze bir fil hediyem olsun" der ve giderFil bu zamanla bağ bahçe koymaz her yanı talan ederKöylü ne yapsın çaresiz padişahın hediyesi diye ses çıkaramazHocaya: -Hocam perişan olduk bizi kurtarBiz bu file bişey yapsak padişah kellemizi alır derlerHoca:

-Benimle gelin padişaha durumu arz edeyim derKöylüyü arkasına alır huzura çıkarTimur:

-Hoca niye geldin? Filim nasıl? diye sorarHoca:

-Padişahım bu filiniz derken bi bakar korkudan arkasında kimse kalmamış herkes kaçmışPadişah:

-Eeeee ne olmuş file? Hoca:

-Padişahım hediyeniz olan filden çok memnun kaldık

Yalnız kalıyor bir tane daha istiyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla