10-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Namazın Hikmeti Nedir? Niçin Namaz Kılıyoruz (-2-)
Namazın Hikmeti Nedir? Niçin Namaz Kılıyoruz (-2-)
Hakkında Namazın Hikmeti Nedir? Niçin Namaz Kılıyoruz (-2-)
İKİNCİ İKAZ : Ey MİDESİNE DÜŞKÜN NEFSİM!
Acaba, hergün hergün ekmek yersin, su içersin, havayı teneffüs edersin; sana onlar usanç veriyor mu?
Hiç duydunuz mu:
“YE YE BİTMİYOR BU NE KARDEŞİM; HERGÜN HERGÜN ÜÇ-BEŞ DEFA YEMEK YEMEKTEN BIKTIM, USANDIM ARTIK!”
Ya da, "DÜNYAYA GELDİM GELELİ, NEFES ALIP VERİYORUM, CİĞERLERİM ESKİDİ ARTIK YETER" diyeni???
Duyamayız Neden?? ÇÜNKÜ İHTİYAÇ OLDUĞU İÇİN, -TEKRARINDA- USANÇ DEĞİL; LEZZET VERİYOR Asıl sıkıntı; NEFESİ ALAMAMAKLA; KARNI DOYURAMAMAKLA BAŞLIYOR değil mi? Her yemeği ayrı bir iştiha ile; her nefesi ayrı bir lezzetle alıyoruz 
Öyleyse EY NEFİS; bu vücutta, senin arkadaşların olan KALBİNİN “GIDASI”, RUHUNUN “HAYAT SUYU” ve DUYGULARIN “NEFESİ” hükmünde olan NAMAZ dahi seni usandırmamak gerektir
NAMAZ ne güzel anlatılmış: Kalbimizin gıdası, ruhumuzun hayat suyu, bütün duygularımızın teneffüsü; nefes alması…
HEP SÖYLERİZ YA; İNSAN ÇOK "ANTİKA BİR MAKİNA " Yani ACAYİP DUYGULARI var Dolayısıyla da hepsinin birer GIDASI…
MADDİ GIDALARIN ALINMAMASI İLE NASIL Kİ "ZAFİYET" ÇEKİLİYOR MADDİ ANLAMDA 
AYNEN ÖYLE DE, RUH DA GIDASINI ALAMADI MI; STRES TÜRÜ VEYA FARKLI RAHATSIZLIKLAR MEYDAN ALIYOR
İşte dünyadaki bir çok insanın –SIKINTILARINA- "ADINI KOYAMADIKLARI" BOŞLUK, BU OLSA GEREK “MANEVİ GIDASIZLIK!  ”
“Kâinatta en yüksek hakikat İMANDIR; imandan sonra NAMAZDIR…” Kur’an-ı Kerimde yüzden fazla yerde NAMAZA EMİR VAR NEDEN???
Bütün kâinattaki varlıkların ibadetlerini Cenab-ı Hakk’a sunmak vazifesi ile dünyaya gönderilen insan, bu vazifeyi NAMAZ İLE YERİNE GETİRDİĞİNİ anlayabildiğinde, yukarıdaki soru da cevabını bulacaktır
İnsan önce kendini tanımalı Sonra vazifelerini; niçin gönderildiğini düşünmeli
İşte KENDİNİ, YARADILIŞ GAYESİNİ keşfeden bir insanın; DÜNYADAKİ VAZİFESİNİ anlaması ile; ONUN O VAZİFE AŞKI; İBADET ALGISI karşısında HANGİ ENGEL durabilir ki?
NEFİS mi! Şeytan mı! HAYIR; Hiçbiri bir şey yapamaz; yeter ki İMANIMIZ; ONLARIN BİZİ ALDATMAK İÇİN KULLANDIKLARI SİLAHLARINI “ETKİSİZ BIRACAK” SEVİYEDE OLSUN…
Bizden istenen çok şey yok aslında: BİLDİKLERİMİZ İLE AMEL EDELİM; Bu pozitif enerji ile de inşALLAH RABBİMİZ, DAHA İYİSİNİ BİZE İLHAM EDER 
Rabbimizin ne kadar ŞEFKATLİ ve MERHAMETLİ olduğunu biliyoruz Bizden BİR ADIM bekleniyor Onu diğer adımlar takip edecektir zaten inşALLAH
|
|
|