06-27-2007
|
#1
|
virüs
|
Çiğbörek
Bölgelere göre çiberek, şiborek, şır börek de denir
Hamur icin:
4 su bardağı elenmiş un,
Yeterince tuz,
İçi için:
350 gram kıyma
2 soğan
Kıyılmış maydanoz
karabiber
Kızartmak için:
2 su bardağı çiçek yağı
Evvela ici soyle hazirlanir; iki baş soğan doğranır, kıyma, tuz, maydanoz, karabiber ve az bir su ilâvesiyle koyu bir bulamaç yapılır
Hamuru, un, tuz ve su ilavesiyle yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha katıca tutulur Üzerine nemli bir bez örtülür, yirmi dakika kadar bekletilir
Dinlenen bu hamurdan, cevizden biraz büyükçe hamurlar alarak bezeler yapılır Bu bezelerden un serpilmek suretiyle oklava ile bıçak sırtı kalınlığında daire şeklinde yufkalar açılır
Açılmış yufkaların içine hazırlanan içten koyup kenarları parmak uçları ile bastırılır, tırtıllı rulet veya catalla bu islemi yapabilirsiniz Kızgın yağda her iki tarafı kızartılır Sıcak olarak servis yapılır
not: Harci biraz sulu olursa daha makbul oluyor,
yaparken harcin suyu azaldikca su ilavesi yapin
Kizartmadan once iyice ununu silkeyin, uzerindeki fazla un yag
emmesine sebep oluyor
Ve yapip hemen kizartin, bekletip kizartilinca ayni lezzeti vermez
Afiyet olsun 
|
|
|