Yalnız Mesajı Göster

Dünya Ve Ahiret İşleri - Futuhul Gayb

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Dünya Ve Ahiret İşleri - Futuhul Gayb

Allah ın emri hilafına gidiş felakettir Bu hataların hepsi yarın senin önüne çıkar Hata işleme, hata ettikçe batarsın Kitap ve Peygamberin emirlerinde bulun, yoksa ne iyilik, ne kötülük kaybolur

Nefsine acı; ona rahmet ve şevkatle bak Onu kötü yola atma Ona hata işleme fırsatı verme Onu birinci sınıftan yapmağa çalış, ikinci sınıftan koru Nefsine kötü arkadaş seçme, insan ve cin şeytanlarından onu esirge Kitap ve sünneti eline al Her zaman onları gör, onlarla amel et Oldum olası sözlerle uğraşma Boş heveslerle kendini yorma Allah-ü Taâla şöyle buyurdu:

- Peygamberlerin getirdiklerini alın, yasak ettiği şeyleri yapmayın

Allah tan korkunuz O na muhalefet etmeyiniz Ameli terkediyorsunuz Peygamberlerin getirdiği şey ile amel etmiyorsunuz

Boş işle nefsini aldatma, amel ve ibadetini daima yap Yeni icadlar çıkarmağa kalkışma Allah-ü Taâla icatçı bir kavim hakkında şöyle buyurdu:

- O kendiliğinden konuşmaz O nun konuştuğu vahiydir Ona vahyolunur

Yani peygamberin getirdiği bendendir Şahsi ve indi mütealası değildir Dolayısıyla Ona uyunuz Sonra peygamberimiz şöyle buyurdu:

- Allah ı seviyorsanız bana uyun Bana uyarsanız Allah da sizi sever

Anlaşılıyor ki; sevgi sevilene uymakla olur Söz ve hareketle peygambere (SA) uymak gerekir

Peygamber efendimiz bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurdu:

-Çalışmak adetim, tevekkül halimdir

Zayıf iman sahipleri çalışmasına güvenir Çalışmak, peygamberin sünnetidir Kısmetli iman sahipleri tevekküle bağlanır Çalışmaya devam edersen peygamberin sünnetini işlemiş olursun Tevekkül yoluna kıymet verdikçe de peygamber in ruhaniyeti seni sarar Allah-ü Taâla tevekkül üzerine şöyle buyurdu:

- İnanıyorsanız Allah a tevekkül ediniz Allah a tevekkül edene O yeter Allah tevekkül edenleri sever

Bu ayetlerle sana tevekkül emri veriliyor Bunu hak Taâla peygamberine de emretti Her halinde Allah a tevekkül et Allah ın emri haricine gitme Her halinle Allah ve peygamberin emrini rehber tut Çünkü peygamber efendimiz bir Hadis-i Şerifinde şöyle buyurdu:

- Emrimiz haricinde işlenen hiçbir şey makbul değildir

Bu emir her şeye şamildir İster dünya, ister ahiret, ister söz, ister iş hepsini işine alır

Benim için Allah tan başka Allah, peygamberden başka peygamber yoktur Kur an ve sünnet yolundan başka, her kapı kapalıdır Biz onlara göre amel etmeliyiz Aksi, şeytan ve nefsin yoludur Allah- ü Taâla bu manada şöyle diyor:

- Hevaya tabi olma, seni yoldan alır

Selamet kitap ve sünnettedir Helak bunların haricindedir Kul, bunlarla yükselir Veli, bedel ve gavs makamlarına bunlarla erer Velhasıl, insan-ı Kamil bu yolda yetişir En doğrusunu Allah bilir

Alıntı Yaparak Cevapla