Yalnız Mesajı Göster

Allah'in İsimleri Ve Anlamları

Eski 10-11-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Allah'in İsimleri Ve Anlamları

“YARATAN, İCAD EDEn

"Rabbim, Sen bana mülkten (bir pay ve onu yönetme imkanını) verdin, sözlerin yorumundan (bir bilgi) öğrettin Göklerin ve yerin Yaratıcısı, dünyada ve ahirette benim velim Sensin Müslüman olarak benim hayatıma son ver ve beni salihlerin arasına kat" (Yusuf Suresi, 101)

İçinde yaşadığımız dünyaya baktığımızda, üzerinde canlılığın oluşabilmesi için özel olarak düzenlenmiş olduğunu görürüz Dünya'nın uzaydaki konumu, canlıların ihtiyacı olan her türlü detayın Dünya'da var olması gibi, yaşam için son derece elverişli yaratılan bu gezegenin üzerinde yaşayan canlılara baktığımızda da aynı gerçekle karşılaşırız Dünya üzerinde var olan tüm canlılarda hayranlık uyandırıcı bir tasarım söz konusudur Her canlı kendisi için uygun ortamda, uygun bir vücut yapısıyla yaşam sürmektedir
Bunun yanı sıra her canlının temel yapı taşı olan hücre, içindeki tüm organelleriyle tek başına mükemmel bir sisteme sahiptir
İşte, çevremizde gördüğümüz veya göremediğimiz tüm detaylar, apaçık bir tasarımın olduğunu göstermektedir Bunların tümünün tasarımı Yüce Allah'a aittir Kainattaki varlıklara ait olan en ufak bir detayda dahi Rabbimizin muhteşem sanatını görmek mümkündür Bir Kuran ayetinde şu şekilde bildirilmektedir:
O, biri diğeriyle 'tam bir uyum' (mutabakat) içinde yedi gök yaratmış olandır Rahman (olan Allah)ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk' (tefavüt) göremezsin İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz (uyumsuzluk bulmaktan) umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir (Mülk Suresi, 3-4)

Alıntı Yaparak Cevapla