10-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuklarımıza - Genclerimize Sorulu Ve Cevaplı İslami Bilgiler
40 İkinci Akabe Biatı'nda Medine'yi temsil eden 73 erkek müslüman yanında bulunan iki kadından biriydi Uhud harbi,
Hudeybiye antlaşması, Hayber, Huneyn ve Yemane savaşlarına katılmış, Uhud savaşında müslümanların bozguna
uğradıkları sırada vücudu kanlar içinde, elinde kılıcı, kocası ve iki oğluyla Peygamber (s a v )'e kalkan olmuştur
Müseylemetü'l-Kezzab'a karşı verilen Yemane savaşında ise oniki yerinden yaralanmış ve bir kolunu kaybetmiş ve
oğlu Habib'i şehit vermiştir Bu sahabi hanım kimdir?
40 Künyesi Ümmü Umare, asıl adı Nesibe Bt Ka'b (R anha)
41 Bu biate katılan ikinci sahabi hanım kimdir?
41 Esma Bt Amr (r anha)
42 Birinci Akabe Biatı'na katılan kadın sahabinin adı?
42 Ubeyd b Sa'lebe'nin kızı Afra
43 Enes b Malik'in annesi olan sahabi hanımlardan Rumeysa (r anha)'nın diğer adı nedir?
43 Ümmü Süleym (r anha)
44 Henüz müslüman olmamış olan Ebu Talha kendisine evlenme teklif ettiğinde Ümmü Süleym ne demiştir?
44 "Ey Ebu Talha, sen reddedilmeyecek birisin Ancak kafirsin Ben ise müslüman bir kadınım Bu nedenle seninle
evlenem!"
45 Ebu Talha'nın "Mehrin nedir?" sorusunu Ümmü Süleym nasıl cevaplandırmıştır?
45 "Altın ve gümüş değil, senden sadece müslüman olmanı isterim, benim mehrim İSLAM'dır "
46 Bu sahabi hanım hakkında Peygamberimiz ne buyurmuştur?
46 "Gördüm ki, cennete girmişim; önümde bir ayak sesi, bir de baktım ki RUMEYSA!"
47 Rasülullah (s a v )'ın halasıdır Kardeşi Hz Hamza; oğlu, Zubeyr b el-Avvam'dır Uhud savaşında müslümanlara
su taşıyan, Hz Peygamber (s a v )'i yalnız kalmış görünce su tulumunu fırlatıp savaş alanına atılıp Resulullah (s a v )'ı
savunan, kardeşi Hamza'nın parçalanmış vücudu başında, "Vallahi sabredeceğim, bunlar Allah yolunda oldu"
diyen sahabi hanım kimdir?
47 Abdülmuttalib kızı Safiyye (r anha)
48 Çocukluğunda Hz Peygamber (s a v )'in dadılığını yaptı Usame (r a )'nin annesidir Yürüyerek hicret etti
Hz Peygamber'in vefatından sonra Hz Ömer (r a ) kendisini ziyarete geldiklerinde ağlamaya başlar ve "Artık bize
gökten haber gelmeyecek!" derdi Kimdi, tanıyor musunuz?
48 Ümmü Eymen (r anha)
49 Peygamberimiz (s a v )'in en büyük kızı kimdi?
49 Zeyneb (r anha)
|
|
|