10-11-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Müslüman Bir Erkekten Müslüman Bir Hanıma
CEVABEN
Cennetin olmak şerefimdir 
Yüreğimden tutmuşken sen, birde ellerim elindeyken, dünyanın öbür ucu da olsa gelirim seninle  
Bekle desen dünyanın bir ucunda sen ve bir ucunda ben bir an bile geri dönmem 
Asla bulandırılamayacak olan denizlerinde fırtınalar çıksa, her an sığınabileceğin limanın olmaya giriftarım ben 
Zifiri karanlıklarda gönlüne aydınlık verebilmek, hava açtığında yıldızın olup gözlerinden dökülmek isterim 
Ve bulutlar birlik olup da göğü kapladıkları zaman, yönünü belirtecek bir garip pusulan olabilmektir gayretim 
Eğer ben senin zümrüdün, zebercedin, mihengin, turnusol kağıdınsam, sabır ve tahammül kuşu olan yüreğinin suyu bulandıkça, onu durultacak iksirin de benim 
Tüm kapılar pervasızca üzerine kapandığında, ardına kadar açık gül kokulu kapın, yürümekle aşınmış yollardan farklı bir yolun,
saklanmak istediğinde duvarın olurum 
En dar zamanlarında özgürlüğün, kuytularda mahpushanen, üşüdüğünde evin, yorganın, sığınacak ana kucağın olurum 
Layıkmıyım bilemem çöllerinde vaha, vahanda boynu bükük bir hurma ağacı olmaya 
Dağın tavşanı, çölün ceylanı, mehtabın zikre daldığı gecelerde seni bağrıma basmaya, ama çorak toprakların umudunu kaybetmeden beklediği rahmet gibi bende umut bağlar beklerim seni 
Gitmek istersen uzak diyarlara seni bir nefeste uçuracak kanat olur yüreğim 
Kalmak istediğinde buralarda, kal diye yalvararak ayağında pranga oluveririm 
Kaç vakit geçer bilemem gurbetlerden dönüşün, sılanda hurin olup aynı yerde seni beklemektir niyetim
Ot bitmeyen vadilerde Hacer’im ben!
Allah’a emanet edilip de gidersen asla seni kınamaksızın O’na güvenip say ederim
Ümitlerin tükendiği zamanlarda ümidin, neşen kaybolduğunda coşkun ve kalbin işgale uğrarsa rehberin olmak isterim 
Arkadaşın, yoldaşın, sırdaşın, huzurun, sürurun, nurun, ziynetin, nimetin olmak isteğim, cennetin olmak şerefimdir…
|
|
|
|