10-11-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kemik Erimesini Önleyen Besinler
Kayısı : Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir
Süt : Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri güçlendirmek için çalışır Bunların eksikliği kemikleri eritir
Soğan : Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder Kükürt bileşimleri atardamarların zarar görmesini önler Soğan kemik erimesini de önlüyor
Marul : Sütten bile daha fazla kalsiyum içerdiği söyleniyor
Brokoli : Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, adeta bir vitamin deposu A, E ve C vitaminleri bakımından zengin olduğu ve çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine bire bir Demir, selen, bakır ve potasyum kaynağı olan brokoli içerdiği flavonoidler bakımından bağışıklık sistemini güçlendiren bir özelliğe sahip Antibiyotik özelliğe de sahip olan brokoli bu yönüyle prostat enfeksiyonuna karşı çok etkin
Kuru Erik : Fenolik bileşikler ve bor elementi bakımından zengindir Bor elementi kemik sağlığını koruyan, kemik erimesine karşı koruyucu özelliktedir Günlük 100 gram kuru erik tüketiminin, günlük bor gereksinimini karşılayabileceği belirtiliyor
Üzüm Çekirdeği Özütü: Flavonoit tipi bileşenler açısından zengin olup oksidatif hasarı önleyici özelliğinin yanında, kemik erimesine neden olan proteolitik enzimleri de azaltıcı etkisi vardır
Nar özütü : İçeriğindeki flavonoit yapısında bileşenler nedeniyle üzüm çekirdeği gibi etki gösterir
Portakal gibi Narenciye Meyveleri : C vitamini ve flavonoit yapısındaki bileşenler sebebiyle kemik sağlığı açısından önemlidir
Elma : Kemik erimesini azaltıcı etkisi vardır
|
|
|