Yalnız Mesajı Göster

K Vitamini Ve Yararları

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

K Vitamini Ve Yararları



K Vitamini ve Yararları

K Vitamini yağda eriyen vitaminlerdendirKan pıhtılaşmasında önemli rol oynar Lahana, karnıbahar, ıspanak ve diğer yeşil sebzelerde, soya fasülyesi ve tahıllarda bulunurGenellikle vücutta barsak bakterileri tarafından sentez edilir

Vücuttaki Fonksiyonları

* Kan pıhtılaşmasını sağlar

* Bazı çalışmalar özellikle yaşlılarda kemkleri güçlendirdiğini göstermektedir

* Pıhtılaşmada ve kemik yapımında kalsiyum'a yardımcıdır

Eksiklik Belirtileri

Kontrolsuz kanamalara neden olan K vitamini eksikliği malabsorbsiyon hastaları hariç ender görülürDoğumdan sonraki ilk 3-5 gün içerisinde barsak florası henüz tam gelişmemiş olduğundan K vitamini eksikliği vardır

Günlük Vitamin K ihtiyacı:

Genellikle sebzelerle alınan günlük 60-85 mg herhangi bir eklemeye gerek kalmadan yeterli olmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla