Konu
:
K Vitamini Ve Yararları
Yalnız Mesajı Göster
K Vitamini Ve Yararları
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
K Vitamini Ve Yararları
K Vitamini ve Yararları
K Vitamini yağda eriyen vitaminlerdendir
Kan pıhtılaşmasında önemli rol oynar
Lahana, karnıbahar, ıspanak ve diğer yeşil sebzelerde, soya fasülyesi ve tahıllarda bulunur
Genellikle vücutta barsak bakterileri tarafından sentez edilir
Vücuttaki Fonksiyonları
* Kan pıhtılaşmasını sağlar
* Bazı çalışmalar özellikle yaşlılarda kemkleri güçlendirdiğini göstermektedir
* Pıhtılaşmada ve kemik yapımında kalsiyum'a yardımcıdır
Eksiklik Belirtileri
Kontrolsuz kanamalara neden olan K vitamini eksikliği malabsorbsiyon hastaları hariç ender görülür
Doğumdan sonraki ilk 3-5 gün içerisinde barsak florası henüz tam gelişmemiş olduğundan K vitamini eksikliği vardır
Günlük Vitamin K ihtiyacı:
Genellikle sebzelerle alınan günlük 60-85 mg
herhangi bir eklemeye gerek kalmadan yeterli olmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul