Prof. Dr. Sinsi
|
Birbirleri İle Uyumsuz Besinler
BİRBİRLERİ İLE UYUMSUZ BESİNLER NELERDİR?
Gıda alımı ve beslenme çok önemlidir Su katılar, yarı-katı veya sıvı şeklinde olsun, her türlü gıda, süt, meyve suları vb birbirleri ile olan ilişkileri göz önünde bulundurulmalıdır
Genel sağlığı korumak ile besinlerin uyumsuzluğu özellikle son zamanlarda üzerinde durulan konulardan biridir ve bunun önemi vurgulanmaktadır
İçerdiği bileşenler nedeni ile tüm besinler vücuda yararlı olmayabiliyor Bu nedenle beslenmede dikkatli olmak gerekmektedir Diyet, kalori ve besin maddelerinin yeterli miktarda alınması bakımından dengeli bir diyet olmalıdır Kalori ve besin içeriği yaşa göre değişir
Uygun sindirim için doğru zamanda doğru besin tüketilmesi ve uyumsuz gıda alımına dikkat edilmesi önemlidir İki yada daha fazla besin yada tat birlikte alındığında sindirim etkisi toksin üretimi ile sonuçlanabilmektedir
Uyumsuz gıdalar, hazımsızlık, çürüme, fermantasyon ve gaz oluşumunu üretebilir ve uzun süre devam ederse kan zehirlenmesi ve hastalıklara yol açabilir
YEMEYİN … İLE
FASÜLYE TÜRÜ Meyve, et, süt, balık, yumurta, peynir, lor
YUMURTA Meyveler, özellikle kavun, karpuz, fasulye, peynir, balık, süt, et, lor
MEYVELER Bir kural olarak süt birlikte alınmamalıdır, lor
TAHILLAR Meyveler
BAL Tereyağı
SICAK İÇECEKLER Mango, peynir, balık, et, nişasta, lor
LİMON Salatalık, süt, domates, lor
KAVUN Süt ve süt ürünleri, yumurta, kızarmış yiyecekler, tahıl, nişasta Kavun tek başına yenmelidir
SÜT Muz, kiraz, kavun, ekşi meyveler, maya içeren ekmek, balık, et, çökelek
DOMATES, PATATES Kavun, salatalık, süt ve süt ürünleri
TURP Muz, üzüm, süt
LOR(ÇÖKELEK) Meyve, peynir, sıcak içecekler, yumurta, balık, et, süt Lor asla gece, yaz yağmurları, ilkbahar mevsiminde ve gece alınmamalıdır
|