Yalnız Mesajı Göster

~~ Pilavlar ~~

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

~~ Pilavlar ~~



TAVUKLU PİLAV



Malzemeler:

* 1 bütün tavuk (fazla büyük olmasın)

* 2 su bardağı pirinç

* 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem*

* 1 su bardağı kabukları soyulmuş antep fıstığı

* 1 adet patates

* 1 yemek kaşığı tereyağı

* 3 su bardağı tavuk suyu

* 2 tatlı kaşığı tuz

*bademleri bir süre sıcak suda bekletirseniz kolayca soyulur

Hazırlanması:

1 Tavuğun derisini tamamen temizleyip, parçalara ayırın Tencereye alıp üzerlerine çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle haşlayın Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tuz ekleyin

2 Tavuk haşlanırken pirinci yıkayıp, sıcak suyla 30-60 dak ıslatın

3 Tavuk haşlandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağını tencereye alın Yağ eriyince bademleri ekleyip 5 dakika kavurun pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin Pirinçler şeffaflaşana kadar - 5 - 10 dak- kavurun Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynama noktasına gelene kadar harlı sonra kısık ateşte pişirin Pilav pişerken eti kemiklerinden ayırıp didikleyin

4 Teflon pilav tavasının altına soyduğumuz patatesi yuvarlak yuvarlak kesip dizin Tavuk etinin yarısını patateslerin üzerine yayın Antep fıstıklarının yarısını üzerine serpin Pilavın yarısını ekleyin Tavuk-fıstık-pilav sırasıyla devam edin Spatulayla pilavın üzerini düzleştirin Eğer yemeği birkaç saat sonrası için hazırlıyorsanız bu aşamadan sonra servise 15 dakika kalana kadar bu halde bekletin

5 Tencereyi ocağın en büyük gözünde yüksek ateşte 3-5 dakika tutun Altını kısıp 10 dakika daha pişirin Böylece pilav hem ısınmış hem de demlenmiş olur En son tencereyi servis tabağına ters çevirerek servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla