Yalnız Mesajı Göster

Carte D'or Dondurmalı Tatlılar!!!!

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Carte D'or Dondurmalı Tatlılar!!!!







LİME CAKES

Malzemeler

Hamuru için Malzemeler

1 yumurta, 1 bardak pudra şekeri, yarım bardak süt 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, aldığı kadar un

Kreması için malzemeler

1 bardak toz şeker, yarım tatlı kaşığı tuz, 25 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı un, 1 paket vanilin, 3 yumurta sarısı çırpılmış 3 bardak süt, 2 adet lime suyu,1 adet lime, Carte d’Or Vanilyalı ve Kaymaklı Dondurma

Kremayı hazırlamak için bir tencerede şekeri, tuzu, nişastayı, vanilini ve unu karıştırın Karışımın içine hızlı bir şekilde topaklaşmayı önleyerek sütü ekleyin, orta hararette devamlı karıştırarak, karışım kıvam alıncaya ve kaynayıncaya dek pişirin Ateşten alın Elde ettiğiniz karışımın 1/3’ünü yumurta sarılarıyla yavaş yavaş karıştırın ve hepsini kalan karışıma geri ekleyin Tekrar ateşe alıp bir iki dakika daha pişirin Soğuduktan sonra lime suyunu hızla karıştırın Hamuru hazırlamak için yumurtayı, sütü, şekeri, kabartma tozunu ve vanilini bir kapta karıştırın Üzerine yavaş yavaş kulak memesi kıvamına ulaşıncaya kadar un ekleyin Elde ettiğiniz hamuru oklavayla yarım parmak kalınlığında açıp geniş ağızlı bir bardakla hamurdan yuvarlaklar kesin Kestiğiniz hamurların üzerine çatalla delikler açıp önceden 180 °C’de ısıttığınız fırınızda altın rengini alana dek pişirin Kremayı küçük keklerinizin üzerine paylaştırıp kalan limeden aldığınız ince dilimlerle süsleyin Carte d’Or Vanilyalı ve Kaymaklı Dondurmayla servis edin İsteğe göre üzerini sos ile de süsleyebilirsiniz

KİVİLİ VE ANANASLI YEŞİL VADİ

Malzemeler

2 adet olgun kivi, 1,5 tabaka jelatin, 1/2 su bardağı toz şeker (85 g), 1/2 paket krema, 3 adet yumurta sarısı, 1/2 su bardağı ananas suyu (100 ml), 4 çorba kaşığı toz şeker (120 g), Algida Antepfıstıklı Dondurma (2 kaşık)

Hazırlanışı

2 adet olgun kiviyi blenderdan geçirin 1 tabaka jelatini 1 fincan suda eritin ve sıkarak çıkartın Tencereye ezilmiş kivi, 1/2 bardak toz şeker, erimiş- sıkılmış jelatin ve 1 fincan su ekleyip, kısık ateşte birkaç dakika karıştırarak pişirin Bardakların dibine iki parmak kalınlığında paylaştırıp, donmaya bırakın Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Yumurta sarılarını 4 kaşık toz şeker ile çırpın Ananas suyunu ekleyip çırpmaya devam edin Sürekli karıştırarak ılık kremayı yumurta karışımına ekleyin Karışımı benmari usulü sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ayırdığınız kalan jelatini ılık suda yumuşatıp sıkın ve karışıma ekleyin Eriyene kadar sürekli karıştırın Hafif ılınınca bardaklara ikinci kat olarak ekleyin Tekrar donmaya bırakın Algida Antepfıstıklı Dondurma ekleyerek servis yapın

MEYVELİ EKMEK TATLISI

Malzemeler

10 adet kayısı, 5 adet incir, 10 adet kuru erik, 1 avuç kuru üzüm (30-40 g), 1 adet armut, 1 poşet çay, 5 çorba kaşığı toz şeker (150 g), 1 bardak elma suyu (200 ml), 6 dilim esmer ekmek, çekilmiş ceviz veya fındık (1 çay kaşığı), 2 çay kaşığı vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçın (5 g), Algida Antepfıstıklı Dondurma (2 kaşık)

Hazırlanışı

Tüm taze ve kuru meyveleri küp küp doğrayın Küçük bir tencereye koyup şeker, tarçın, vanilya, elma suyu ve çay poşetini de ekleyip kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra altını kısarak 5 dakika pişirin Çay poşetini içinden çıkartıp, fındık veya cevizleri ekledikten sonra soğumaya bırakın Ekmek dilimlerini meyveli şurubun içine batırıp cam bir kaba dizin Üzerine meyveli karışımı dökün Üstü kapalı olarak buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakın Spatula yardımıyla tabağa alıp, Algida Antepfıstıklı Dondurma ile servis yapın

FIRINDA KARNAVAL

Malzemeler

Birkaç adet kuru kayısı, 100 g kuru üzüm (1 bardak), 50 g kuru erik (1 kahve fincanı), 4 adet elma, 1,5 su bardağı toz şeker (255 g), 2 adet çubuk tarçın, 6 adet karanfil, 70 g badem (1 kahve fincanı), Carte d'Or Halis Kaymak Tadında (2 kaşık)

Hazırlanışı

Kayısıları dörde kesip, üzümün saplarını ayıklayın Eriğin çekirdeklerini çıkartın Elmaları soyup ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın Fırın kabına kuru meyvelerle, elmaları yerleştirin Toz şeker, çubuk tarçın, karanfil ve 1 bardak su ilave edip önceden 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda elmaların yumuşaması için 20 dakika kadar pişirin Elmaları ağdalaşan sosu ile servis tabağına alıp, ılınmaya bırakın Bademi sıcak suya koyup kabuklarını soyun Sıcak fırında renkleri dönene kadar fırınlayın Elma tatlınıza bademleri serpip, Carte d'Or Halis Kaymak Tadında ile servis yapın İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz

MANDALİNALI PİRİNÇLİ PUDİNG

Malzemeler

3 adet mandalina, 1 tatlı kaşığı bal, 120 g toz şeker (6 çorba kaşığı) + 4 çorba kaşığı toz şeker, 200 ml su, 110 g pirinç,1 adet vanilya çubuğu, 500 ml süt, 125 ml krema, Carte d’Or Kaymaklı Dondurma

Hazırlanışı

Mandalinaları kabuklarını soymadan halka halka kesin Tencereye suyu koyun, kaynamaya başlayınca, mandalinaları ekleyip 5 dakika pişmeye bırakın Piştikten sonra süzerek çıkartın 1 adet mandalinanın suyunu sıkıp küçük bir tavaya koyun 6 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyip, orta ateşte karamelleşmeye bırakın Mandalina dilimlerini de bu karışıma ekleyerek, tencerenin ağzı kadar yağlı kâğıt kesip kapayın 20 dakika kadar pişmeye bırakın Pirinci bolca yıkayıp süzülmeye bırakın Vanilya çubuğunu elinizle yumuşatıp ikiye ayırın Bıçağın ucu ile özünü tencereye kazıyın Süt, vanilya çubuğu ve 4 çorba kaşığı toz şekeri ilave edip kaynamaya bırakın Pirinci de ekleyip orta ateşte 30 dakika pişirin Vanilya çubuğunu çıkartıp bir kaba alın ve soğumaya bırakın 125 ml soğuk kremayı çırpıp soğuyan pudinge yedirin 4 adet servis kabına alarak Carte d’Or Kaymaklı Dondurma ile servis yapın İsteğe göre sos ile süsleyebilirsiniz

ŞEKERLE FIRINLANMIŞ MEYVELER

Malzemeler

2 adet nektarin (veya şeftali), 4 adet erik, 1/2 su bardağı toz şeker (85 g), Carte d'Or Kaymaklı Dondurma (her yarım meyve için 1 kaşık)

Hazırlanışı

Erik ve nektarinlerin (veya şeftalilerin) çekirdeklerini çıkartıp, soymadan ikiye kesin Fırın tepsisine yağlı kâğıt yayıp, meyveleri dizin Üstlerine toz şekeri serpin ve önceden 220ºC’de ısıttığınız fırınınızda 20 dakika kadar şeker karamelleşip, meyveler yumuşayana kadar pişirin Ilık meyveleri Carte d'Or Kaymaklı Dondurma ile servis yapın İsterseniz vişneli sos ile süsleyebilirsiniz

DONDURMALI PARFE

Malzemeler

100 g bitter çikolata, 300 g pudra şekeri (3 bardak), 4 yumurta, 50 g kakao (1 kahve fincanı + 1 çorba kaşığı), 2 paket vanilya, 200 g krem peynir (1 kutu krem peynir), 3 top Carte d'Or Selection Krem Karamel

Hazırlanışı

2 adet yumurtanın sarı ve aklarını ayırın Akları mikserin düşük hızında kar haline getirin 100 g pudra şekeri ekleyip 1 dakika daha çırpın 200 g krem peynirini, yumurta sarıları, vanilya ve 50 g şekerle çırpın 50 g kakao ilave edin Yumurta aklarını da ilave edip, dikdörtgen bir kalıba karışımın yarısını yayın ve derin dondurucuda 2 saat bekletin Tekrar aynı malzeme ile kakao koymadan bir karışım daha hazırlayıp, donan parfenin üstüne yayın ve tekrar dondurun Kalan kakaolu parfe karışımını, donan beyaz parfenin üstüne yayıp bir kez daha donmaya bırakın Dilimleyerek Carte d'Or Selection Krem Karamelli Dondurma ile servis yapın İsterseniz karamelli sosla süsleyebilirsiniz

YASSI KADAYIFLI DONDURMA

Malzemeler

4 adet yassı kadayıf, 2 bardak süt (280 ml), 2 adet yumurta, 2,5 bardak toz şeker (400 g), 4 çorba kaşığı sıvı yağ (40 ml), 50 g ceviz veya fındık (1 kahve fincanı), limon suyu, 2 top Carte d'Or Antepfıstıklı Dondurma (2 kaşık)

Hazırlanışı

4 adet yassı kadayıfın kenarlarını mutfak makası ile kesin 2 bardak sütü genişçe bir kaba koyun Yassı kadayıfları süte batırın Yumurtaları çırpın ve sütten çıkardığınız kadayıfları sıkarak, her iki yüzünü de yumurtaya batırın Bir tencereye toz şeker ve 1 bardak su koyup, şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak kaynatın Kısık ateşte şerbet kıvamına gelene kadar pişirin İki damla limon suyu ilave edip ılınmaya bırakın Tavaya sıvı yağı koyun Yumurtalı kadayıfları kızgın yağa atın Her iki yüzü de kızarınca soğuyan şerbete atın 50 g ceviz veya fındığı robotta çekip, Carte d'Or Antepfıstıklı Dondurma ile servis yapın İsteğe göre karamelli sos ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla