Prof. Dr. Sinsi
|
Carte D'or Dondurmalı Tatlılar!!!!

ÇİLEK, FRAMBUAZ, BÖĞÜRTLEN, DUTLU JÖLE
Malzemeler
100 g çilek, 100 g frambuaz,100 g böğürtlen, 100 g dut, 100 g üzüm,1 paket muzlu jöle Carte d’Or Çilekli ve Kaymaklı Dondurma
Hazırlanışı
Muzlu jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın Önceden yıkayıp, kalıplara yerleştirdiğiniz meyve karışımlarının üzerine bekletmeden paylaştırın Jöleniz oda sıcaklığında donduktan sonra, bir süre de buzdolabında soğutun Birer top Carte d’Or Çilekli ve Kaymaklı Dondurmayla servis edin İsteğe göre sos ile süsleyebilirsiniz
FIRINDA ELMA
Malzemeler
2 adet elma, 1 bardak toz şeker (170 g),1 tatlı kaşığı tarçın (5 g), 5-6 adet karanfil, Algida Vişne, Algida Limon ve Algida Antepfıstıklı Dondurma (her bir yarım meyveye bir kaşık)
Hazırlanışı
Elmaları soyup ikiye kesin ve çekirdekli kısmını çıkartın Elmaları fırın kabına toz şeker, karanfil ve tarçın ile yerleştirin Önceden 200ºC'de ısıttığınız fırında elmalar yumuşayıp suyu hafifçe karamelleşene kadar pişirin ve ılınmaya bırakın Servis tabağına alıp Algida Vişne, Limon ve Antepfıstıklı Dondurma ile servis yapın İsteğe göre çekilmiş fındık veya ceviz de eklenebilir
FIRINDA MEYVELERLE DONDURMA
Malzemeler
2 adet nektarin veya şeftali, 4 adet erik, 30 g toz tatlandırıcı veya esmer şeker (1 kahve fincanı), 2 adet çubuk tarçın, 2 adet karanfil, 4 top Carte d'Or Meyve Şöleni
Hazırlanışı
Meyveleri soymadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın Fırın tepsisine yağlı kâğıt yayıp meyveleri üstüne yerleştirin Şekeri serpin Karanfili döverek tarçınla birlikte meyvelere ekleyin Önceden 220ºC’de ısıttığınız fırında 20 dakika, şeker eriyip meyveler kızarana kadar pişirin Sıcak meyveleri servis tabağına alın ve Carte d'Or Meyve Şöleni ile servis yapın Dilerseniz tabağınızı mangoyla, çilek sosu veya benzer bir reçelle de süsleyebilirsiniz
HİNDİSTAN CEVİZİNDE DONDURMA
Malzemeler
1 adet taze Hindistan cevizi, ikişer top Carte d'Or Light Çilek ve Vanilyalı Dondurma
Hazırlanışı
Hindistan cevizini iki noktadan delin Suyunu bir bardağa alın Önceden ısıtılmış 200ºC’lik fırınınızda 20 dakika ısıtıp, büyük bir bıçak yardımıyla tam ortasından ikiye ayırın Meyvenin bir kısmını sebze soyacağı ile çıkartıp rendeleyin Her iki yarım dairenin içine ikişer top Carte d'Or Light Çilek ve Vanilyalı Dondurma yerleştirin İsterseniz hazırladığınız Hindistan cevizi rendesi ile servis yapabilirsiniz
NEKTARİN KREPTE DONDURMA
Malzemeler
5 adet nektarin, yarım limon suyu,yarım litre süt, 1 paket vanilin, 3 yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz, 2 paket kabartma tozu, aldığı kadar un, Carte d’Or Kaymaklı Dondurma
Hazırlanışı
Nektarinlerin üçünü yıkadıktan sonra kabuklarıyla birlikte bir kaba rendeleyin, üzerine limon suyunu döküp karıştırın, yumurtayı, sütü, vanilini, şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın Karışıma yavaş yavaş unu ekleyin, pürüzsüz ve boza kıvamında bir hamur elde etmeye özen gösterin Elde ettiğiniz karışımdan her defasında bir kepçe alarak yağsız tavaya dökün, önce bir tarafını sonra diğer tarafını pişirip bu işlemi tüm hamur bitene kadar uygulayın Kalan nektarinleri ince ince dilimleyin, kreplerin üzerine paylaştırın Kreplere birer top Carte d’Or Kaymaklı Dondurma koyup katlayarak servis ediniz Üzerine dilediğiniz bir fıstık cinsini rendeleyerek süsleyebilirsiniz
FIRINDA İNCİR VE DONDURMA
Malzemeler
6 adet taze incir, 200 g esmer şeker (1,5 bardak), Carte d'Or Sütlü Çikolatalı Dondurma (her bir porsiyona 2 kaşık)
Yapılışı
Yağlanmış fırın kabına soyulmuş incirleri dizin Üstlerine esmer şekeri serpin Şeker karamelleşene kadar, 180ºC'de ısıttığınız fırınınızda pişirin Ilık veya sıcak incirleri Carte d'Or Sütlü Çikolatalı Dondurma ile servis yapın İsteğe bağlı olarak incirlerin içlerine konyak enjekte edilebilir İsterseniz üzerini çikolatalı sos ile süsleyebilirsiniz
BEZELİ KUP
Malzemeler
4 adet beze, 20 g çifte kavrulmuş fındık, 60 g bitter çikolata, 10 ml drambui (1 çorba kaşığı), Carte d'Or Çilekli ve Carte d'Or Vanilyalı Dondurma (1'er top)
Hazırlanışı
Fındıkları robotta çekin Çikolatayı benmaride eritin, drambui ile karıştırın Kuplara 2 adet beze koyun Üstüne 1 kaşık Carte d'Or Vanilyalı Dondurma'yı yerleştirin Tekrar beze ve üstüne Carte d'Or Çilekli Dondurma'yı koyarak kabınız dolana kadar devam edin, çikolatalı sos ve fındıkları ekleyerek servis yapın
DONDURMA ÜSTÜ KIŞ ŞENLİĞİ
Malzemeler
2 adet portakal, 1 adet greyfurt, 1 adet limon, 40 g bal (1/3 kahve fincanı), 30 g iç ceviz (1,5 çorba kaşığı), taze nane, Carte d'Or Light Vanilya ve Çikolatalı Dondurma (1'er top)
Hazırlanışı
Portakal ve greyfurtların kabuklarını keskin bir bıçakla soyun Fileto çıkartarak dilimleyin Limonun suyunu sıkın ve kabuklarını rendenin geniş tarafıyla rendeleyin Bal ve 50 ml sıcak su ile tencereye koyun Bal eriyene kadar karıştırın Portakal ve greyfurt filetolarını servis tabağına alın Nane yaprakları ve hazırladığınız sosu ekleyip karıştırın 2 saat buzdolabında, meyveler sosu çekip soğuyana kadar bekletin Cevizleri robotta irice çekin Yağlı kâğıt yaydığınız fırın tepsisine cevizleri koyun Fırının ızgarasında 2-3 dakika, renkleri değişene kadar ızgara yapın Salatanın üzerine dondurmayı koyun, üstüne cevizleri ekleyip servis yapın Ceviz yerine arzuya göre fındık, badem veya fıstık da kullanabilirsiniz 1 top Carte d'Or Light Vanilyalı ve 1 top Carte d'Or Light Çikolatalı Dondurma ile servis yapın
|