Yalnız Mesajı Göster

Yörük Sıkması

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yörük Sıkması







Mersin'in Yörük Sıkması

Malzemeler

Yarım kilo un

Az sıvıyağ

İsteğe göre kurutulup öğütülmüş ekmek (yumuşak bir hamur elde ediliyor,çok güzel kabarıyor)

Yarım kilo patates, 250 g peynir yada çökelek (isteğe göre)

1/2 Paket Maya

Tuz, soğan, Maydanoz, Baharat, Biraz tereyağ, Sıvıyağ

Hazırlanışı

Öncelikle unu, sıvıyağı, tuzu ve kurutulmuş ekmekleri biraz su kullanıp yoğurarak hamur haline getirin

Daha sonra hamurdan küçük parçacıklar kopararak bildiğimiz bazlama ekmeğinden biraz daha geniş ama oldukça ince (dürüm ekmeği) olarak yuvarlak bir şekilde açın

Açtığınız hamurları varsa saçta, yoksa teflon tavada her iki yüzeyi pişecek şekilde pişirin

Ekmeği hazırladıktan sonra isteğe göre patatesli yada peynirli yapabilirsiniz

Eğer patatesli olacak ise, küçük bir tencereye koyduğunuz biraz sıvıyağa haşlanmış patatesi doğrayarak içine soğan, tuz, kırmızı biber ekleyerek soteleyebilirsiniz

Peynirli yada çökelekli olacak ise, doğranmış maydanoz ve tuz ekleyerek iç malzemesini hazırlayabilirsiniz

Sıcak ekmeğe biraz tereyağı sürdükten sonra, hazırladığınız içten, 2 çorba kaşığı koyarak ekmeğinizi dürüm şeklinde sarın ( burada dikkat edilecek nokta ekmeğinizi sararken avuç içinizle sıkarak sarılmasıdır)

Dürüm haline gelen sıkmamız servise hazırdır Kışın sıcak çay ve yazın buz gibi ayranla servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla