Yalnız Mesajı Göster

Turşular,Turşu Yapılışları

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşular,Turşu Yapılışları





SALATALIK TURŞUSU (5 litrelik )
Malzemeler:

* 3,5-4 kilo turşuluk salatalık(kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli
* Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su
* Kaya tuzu (Tuzun oranlaması Cubuktursusublogcucom adresindeki “Turşu yapımında dikkat edilecek hususlar” adlı yazımızda belirtilmiştir)
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 10-15 diş sarımsak
* 2 su bardağı sirke
* Defne yaprağı yada dereotu

Yapılışı;

1 Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak vb kirleri yıkayın
2 Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin
3 Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur
4 Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanırHer bir litre için 5 yemek kaşığı silme tuz ve 5 litre için 2 su bardağı su katılarak hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur
5 Bidonun ağzını sıkıca kapatın Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin
6 Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin
7 Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin
8 Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla