Yalnız Mesajı Göster

Turşular,Turşu Yapılışları

Eski 10-11-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşular,Turşu Yapılışları





ACI BİBERLİ DOMATES TURŞUSU

Malzemeler:

* 4 kilo ufak açık yeşil acı biber
* 2 kilo domates (salçalık)
* 2 su bardağı sirke
* 30 diş sarımsak
* 12 çorba kaşığı kaya tuzu
* Maydanoz veya dereotu

NOT:Malzemeleri isterseniz ihtiyaca göre orantılı bir şekilde azaltabilirsiniz

Yapılışı:

1 Domatesleri geniş bir kabın içinde rendeleyin
2 Biberlerin sapını kesin
3 Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp tüm malzemeleri harmanlayın ve kavanozlara doldurun
4 Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz
5 Serin bir yerde muhafaza edin



Kırmızı pancar turşusu
1 -1 kg kırmızı pancar
2 -1 su bardağı sirke
3 -1 su bardağı su
4 -1 baş sarımsak
5 -Yarım çorba kaşığı tuz

Tarifin Hazırlanışı

1 1- Pancarlar yıkanır Çok yumuşak olmamak üzere haşlanır
2 2- Soyularak yuvarlak dilimlenir Kavanoza yerleştirilir
3 3- Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su konup karıştırılır
4 4- Pancarın üzerine dökülüp kavanoz sağa sola sallanır, kapak kapatılır
5 5- Ertesi gün sofraya alınabilir

Alıntı Yaparak Cevapla