Konu
:
Turşular,Turşu Yapılışları
Yalnız Mesajı Göster
Turşular,Turşu Yapılışları
10-11-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Turşular,Turşu Yapılışları
ACI BİBERLİ DOMATES TURŞUSU
Malzemeler:
* 4 kilo ufak açık yeşil acı biber
* 2 kilo domates (salçalık)
* 2 su bardağı sirke
* 30 diş sarımsak
* 12 çorba kaşığı kaya tuzu
* Maydanoz veya dereotu
NOT:Malzemeleri isterseniz ihtiyaca göre orantılı bir şekilde azaltabilirsiniz
Yapılışı:
1
Domatesleri geniş bir kabın içinde rendeleyin
2
Biberlerin sapını kesin
3
Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp tüm malzemeleri harmanlayın ve kavanozlara doldurun
4
Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın
(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir
Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin
Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz
5
Serin bir yerde muhafaza edin
Kırmızı pancar turşusu
1
-1 kg
kırmızı pancar
2
-1 su bardağı sirke
3
-1 su bardağı su
4
-1 baş sarımsak
5
-Yarım çorba kaşığı tuz
Tarifin Hazırlanışı
1
1- Pancarlar yıkanır
Çok yumuşak olmamak üzere haşlanır
2
2- Soyularak yuvarlak dilimlenir
Kavanoza yerleştirilir
3
3- Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su konup karıştırılır
4
4- Pancarın üzerine dökülüp kavanoz sağa sola sallanır, kapak kapatılır
5
5- Ertesi gün sofraya alınabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul