Yalnız Mesajı Göster

Turşular,Turşu Yapılışları

Eski 10-11-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Turşular,Turşu Yapılışları

Taze Fasülye Turşusu
Taze fasulye, tuz, sarımsak

1 Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır Soğuk su içinde soğutulur Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
2 Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur
3 Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır

Kırmızı Biber Turşusu

MALZEMELER:
kırmızı bıber
sarımsak
yağ
turşuluk tuz
1 yumurta
su

YAPILIŞI:
Kırmızı biberleri ortadan ikiye yarıp tohumlarını temizledim Fırın tepsisine yerleştirip biraz yumuşayıncaya kadar pişirdim Kabuklarını çok kızartmadım Çünkü ben turşuyu kabuklarını soymadan yapıyorum Yakarsanız midenizi rahatsız edebilir Kabuğunuda soyarsam turşu daha kendini bırakmış gibi duruyor Biz yerken soyuyoruz Neyse fırından çıkan biberler biraz soğuyunca kavanoza diziyorum

Geceden ise turşuluk tuzu kavanozunuzun aldığı su oranından biraz daha az su ile ıslatıyorum Arada bir karıştırıp tuzların erimesini sağlıyorum
Olup olmadığını anlamak için 1 yumurtayı tuzlu suyun içine bırakıyorum Yumurta suyun yüzünde yüzerse tuzu iyi, dibe batarsa az demektir Tuzlu su hazır olunca dövülmüş sarımsaklar ve yağ eklenir ve kırmızı biberlerin üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla