10-11-2012
|
#5
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı
OKYANUS KURABİYESİ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 500 gr (4 su bardağı) un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 175 gr (3/4 su bardağı) şeker
- 175 gr (12 çorba kaşığı) margarin (ufak ufak kesilmiş)
- 175 gr (1 su bardağı) kuru üzüm
- 1 çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş)
- 2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız
1 tatlı kaşığı yağla, büyük bir tepsiyi yağlayınız
Un, kabartma tozu ve şekeri büyük bir kaseye eleyip, margarini katarak parmaklarınızla, ekmek içi görünümü alana kadar karıştırınız
Tahta bir kaşıkla, kuru üzüm, limon kabuğu rendesi ve yumurtaları ekleyip, pürtüksüz ve sıkı bir hamur elde ediniz
Ellerinizle, hamurdan 15 top yapınız Top hamurları biraz yassılaştırınız
Kurabiyeleri tepsiye yerleştirip, fırında 20 dakika, üstleri nar gibi ve kabarık olana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından çıkarıp kurabiyeleri, 15 dakika ılıttıktan sonra tamamen soğumaları için bir tel ızgaraya çıkarınız
Soğumuş kurabiyeleri bir servis tabağına yerleştirip servis ediniz
|
|
|