10-11-2012
|
#10
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı
PEKMEZLİ TART
- 22,5 cm'lik Hamur kasesi
- 125 gr (1 su bardağı) un
- 1 çay kaşığı tuz
- 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
- 30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
- 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1/4 su bardağı pekmez
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız Hamur kasesini tepsinin üstüne koyup, bir kenara bırakınız
Un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz Tereyağı ve margarini bıçakla ufak ufak kesip, parmaklarınızla ekmek içi görünümü alana kadar una yediriniz Şekeri ekleyip, bir kenara bırakınız
Orta boy bir kasede, karbonatı sıcak suda eritip, pekmezi katarak iyice karıştırınız Pekmezli karışımı, hamur kasesine boşaltıp, yağlı ve şekerli unu kaşıkla üstüne dökerek, tahta kaşığın tersiyle düzleştiriniz
Tartı fırının orta katında 15-20 dakika, üstü nar gibi olana kadar pişiriniz
Tartı fırından alıp, tel ızgarada iyice soğuttuktan sonra servis ediniz
|
|
|