Yalnız Mesajı Göster

Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı



EKŞİLİ ARAP ÇORBASI
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 adet limonun suyu
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 6 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağı sıvıyağı
  • 10 dal ıspanak

İlk olarak ıspanakları iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim Sonra yapraklarını küçük küçük doğrayalım Mercimek ve pirinci bir tencerede, yeterli tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kaynatalım Kaynamaya başladığı zaman haşlanmış nohutları ilave edelim Diğer yandan limonların suyunu sıkıp, sarmısakları havanda dövelim Mercimek ve nohut, pirinç iyice yumuşadığında doğradığımız ıspanak yapraklarını ilave edelim 12-15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, tencerinin altını kapatalım Bir tavaya sıvıyağı koyalım ve dövülmüş sarmısakları sararana dek kavuralım İçine bir yemek kaşığı kuru nane ekleyip, ateşten alalım Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirelim ve çorbamızı sıcak sıcak servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla