Yalnız Mesajı Göster

Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı



HALEP KÖFTESİ

Köftesi için:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı soğuk su
Sosu için:
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, tarçın
  • Yarım demet maydanoz

Öncelikle köftesi için bulguru, irmiği, salçayı ve baharatları geniş bir tepsinin içine koyup, salçayı karışıma yedirin İçine yumurtanın akını ve soğuk suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin Macun kıvamında olana kadar elinizle iyice yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayıp kaynayan tuzlu suyun içinde 10 dakika haşlayın

Ayrı bir yerde sosunu hazırlayın Salça, sıvı yağ, su ve baharatları 5 dakika pişirin ve üzerine haşlanmış köfteleri koyup bol kıyılmış maydanozla beraber servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla