10-11-2012
|
#17
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
SURİYE USULÜ LOKMA
- 1 su bardağı süzme bal
- 1/2 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1-2 su bardağı rafine yağ
- 3 su bardağı kızartma hamuru
Bal, su ve limon suyunu küçük bir tencereye koyup, orta ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, lokmaları pişirene kadar şurubu sıcak tutunuz
Önce fırınınızı ılığa (130°C) getirip ısıtınız
Derin bir tavaya üçte birine kadar yağ doldurup 50 saniye, içine atılan küçük bir bayat ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız
Bir çorba kaşığıyla lokma hamurunu, kızgın yağa kaşık kaşık atıp, 2-3 dakika, her tarafları nar gibi olana kadar kızartınız
Kızaran lokmaları bir delikli kepçeyle çıkarıp, kağıt peçete döşenmiş fırın tepsisine diziniz Tepsiyi fırına sürüp, öteki lokmaları pişirene kadar sıcak kalmalarını sağlayınız
Lokmaları ısıtılmış bir servis tabağına tepeleme doldurup, üstlerine tarçın serpiniz Hazırladığınız ballı şurubu üstüne dökerek servis ediniz
Not: Bu hafif ve ballı sosla servis edilen lokmaların üstüne, genellikle tarçın ya da dövülmüş kuru yemiş serpilir
|
|
|