Konu
:
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
10-11-2012
#
21
Prof. Dr. Sinsi
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
FIRINDA KUZU BUDU
2,5 kg'lık 1 kuzu budu
1 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı et suyu yada su
2 soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
200 gr mantar (dilimlenmiş)
Önce fırınınızı yüksek sıcaklı ğa (240°C) getirip ısıtınız
Derin bir kapta sarımsak, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi iyice karıştırıp bulamaç haline getiriniz
Bu bulamacı kuzu budunun her tarafına iyice sürünüz
Budu, etli kısmı üste gelecek biçimde tepsiye yerleştiriniz
Küçük bir tencerede tereyağı, zeytinyağı ile hafif ateşte eritiniz
Tencereye limon suyu ve et suyunu (yada suyu) ekleyerek kaynatınız
Kaynayan suyu budun bulunduğu tepsinin içine döküp, budu kızgın fırında 20 dakika pişiriniz
Sonra fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getiriniz
Soğan, maydanoz ve mantarları ekleyerek budu 2 saat daha pişiriniz
Pişmiş budu servis tabağına alıp, tereyağlı pilav ve soğan-mantar karışımı ile süsleyerek servis ediniz
Not: Fırında kuzu budu, klasik bir Ortadoğu yemeğidir
Pilav ve sote edilmiş soğan ve mantar karışımı ile servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul