Yalnız Mesajı Göster

Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #21
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı



FIRINDA KUZU BUDU
  • 2,5 kg'lık 1 kuzu budu
  • 1 diş sarmısak (dövülmüş)
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1/2 su bardağı et suyu yada su
  • 2 soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
  • 200 gr mantar (dilimlenmiş)

Önce fırınınızı yüksek sıcaklı ğa (240°C) getirip ısıtınız
Derin bir kapta sarımsak, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi iyice karıştırıp bulamaç haline getiriniz Bu bulamacı kuzu budunun her tarafına iyice sürünüz Budu, etli kısmı üste gelecek biçimde tepsiye yerleştiriniz
Küçük bir tencerede tereyağı, zeytinyağı ile hafif ateşte eritiniz Tencereye limon suyu ve et suyunu (yada suyu) ekleyerek kaynatınız Kaynayan suyu budun bulunduğu tepsinin içine döküp, budu kızgın fırında 20 dakika pişiriniz
Sonra fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getiriniz Soğan, maydanoz ve mantarları ekleyerek budu 2 saat daha pişiriniz
Pişmiş budu servis tabağına alıp, tereyağlı pilav ve soğan-mantar karışımı ile süsleyerek servis ediniz

Not: Fırında kuzu budu, klasik bir Ortadoğu yemeğidir Pilav ve sote edilmiş soğan ve mantar karışımı ile servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla