Yalnız Mesajı Göster

Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #25
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı



ORTADOĞU USULÜ KEŞKÜL
  • 1 su bardağı su
  • 150 gr şamfıstığı (kabukları soyulmuş)
  • 150 gr badem
  • 2+1/2 kg (12+1/2 su bardağı) süt
  • 450 gr toz şeker
  • 4 yumurta
  • 75 gr (11 çorba kaşığı) nişasta (3/4 su bardağı sütte eritilmiş)

Küçük bir tencerede 1 su bardağı suyu kaynatınız İçine fıstık ve bademleri atıp birkaç dakika kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alıp suyunu süzünüz Fıstık ve bademlerin zarlarını soyup karışık olarak çekiniz

Çekilmiş fıstık ve bademlerin üçte birini keşkülün üstünü süslemek için ayırınız Kalan çekilmiş badem ve fıstıkları ve 200 gr (1 su bardağı) sütü elektrikli çırpıcı ile iyice harmanlayınız Elde ettiğiniz bu karışımı büyük boy bir tencerede kalan sütle karıştırınız Tencereye şekeri de ekledikten sonra, karışımı orta ateşte karıştırarak pişiriniz (Karışım ısınmaya başladığında, sütte eritilmiş nişastayı katınız)

Bu arada, yumurtaları, yumurta teli ile 3 dakika kuvvetlice çırpınız Keşkül pişmeye yüz tuttuğunda, yumurtaları orta boy bir kaba alıp içine keşkülden 1 su bardağı katıp karıştırınız Yumurta-keşkül karışımını tekrar keşkülün pişmekte olduğu tencereye aktarıp, karıştırınız

Tencereyi ateşten alıp keşkülü kaselere boşaltınız Ilındıktan sonra kaseleri buzdolabına kaldırıp 1 saat soğutunuz

Üstlerine ayırmış olduğunuz çekilmiş badem ve fıstıkları serpip servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla