Konu
:
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
10-11-2012
#
25
Prof. Dr. Sinsi
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
ORTADOĞU USULÜ KEŞKÜL
1 su bardağı su
150 gr şamfıstığı (kabukları soyulmuş)
150 gr badem
2+1/2 kg (12+1/2 su bardağı) süt
450 gr toz şeker
4 yumurta
75 gr (11 çorba kaşığı) nişasta (3/4 su bardağı sütte eritilmiş)
Küçük bir tencerede 1 su bardağı suyu kaynatınız
İçine fıstık ve bademleri atıp birkaç dakika kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alıp suyunu süzünüz
Fıstık ve bademlerin zarlarını soyup karışık olarak çekiniz
Çekilmiş fıstık ve bademlerin üçte birini keşkülün üstünü süslemek için ayırınız
Kalan çekilmiş badem ve fıstıkları ve 200 gr (1 su bardağı) sütü elektrikli çırpıcı ile iyice harmanlayınız
Elde ettiğiniz bu karışımı büyük boy bir tencerede kalan sütle karıştırınız
Tencereye şekeri de ekledikten sonra, karışımı orta ateşte karıştırarak pişiriniz
(Karışım ısınmaya başladığında, sütte eritilmiş nişastayı katınız
)
Bu arada, yumurtaları, yumurta teli ile 3 dakika kuvvetlice çırpınız
Keşkül pişmeye yüz tuttuğunda, yumurtaları orta boy bir kaba alıp içine keşkülden 1 su bardağı katıp karıştırınız
Yumurta-keşkül karışımını tekrar keşkülün pişmekte olduğu tencereye aktarıp, karıştırınız
Tencereyi ateşten alıp keşkülü kaselere boşaltınız
Ilındıktan sonra kaseleri buzdolabına kaldırıp 1 saat soğutunuz
Üstlerine ayırmış olduğunuz çekilmiş badem ve fıstıkları serpip servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul