Konu
:
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
10-11-2012
#
28
Prof. Dr. Sinsi
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
FENİKE TATLISI (SURİYE)
1 tatlı kaşığı tereyağı
500 gr (4 su bardağı) un
60 gr (1/4 su bardağı) şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/2 limonun kabuğu (rendelenmiş)
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı yenibahar
200 gr (1 su bardağı) rafine yağ
1 büyük portakalın suyu
2 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı tarçın
Şurubu:
1+1/4 su bardağı süzme bal
1/2 su bardağından biraz fazla su
1/2 limonun suyu
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız
Yağlı kağıdı 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp bir kenara bırakınız
Unu büyük boy bir kaseye eleyiniz
Şekeri, tarçını, limon kabuğu rendesini ve yenibaharı ekleyip bir kenara bırakınız
Orta boy bir tencerede rafine yağı orta ateşte ısıtınız
Tencereyi ateşten alıp, portakal suyunu ve limon sayunu ekleyiniz
Unun ortasını açınız
Yağlı karışımı unun içine yavaş yavaş ekleyip ellerinizle yada bir spatula ile hamur olana kadar karıştırdıktan sonra hafifçe yoğurunuz
Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp toplar yapınız
Topları yağlı kağıdın üstüne diziniz
Sonra fırına koyup 25-30 dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz
Bu arada şurubu hazırlayınız
Orta boy bir tencerede bal, su ve limon suyunu harlı ateşte kaynatınız
Ateşi orta sıcaklığa getirip 5 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alınız
Yağlı kağıdı fırından alınız
Bir spatula ile kekleri çıkarıp şurubun içine atınız
Tencereyi ateşe koyup kekleri 2 dakika hafif ateşte kaynatınız
Sonra bir delikli kepçe ile küçük keklerin hepsini tencereden alınız
Şurubunun süzülmesi için alüminyum kağıt üstüne diziniz
Keklerin üstüne susam ve tarçın serpip, iyice soğuduktan sonra servis ediniz
Not: Fenike tatlısı Ortadoğu Hıristiyanları tarafından Noel'de yapılır
Birkaç gün hava almayacak biçimde kapatılmış kaplarda saklanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul