Konu
:
Pratik Meze Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Meze Tarifleri
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Meze Tarifleri
Hibes (Antalya yoresel meze)
Malzemeler;
2 çay kaşığı acı pul biber
2 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kimyon
3 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
2 limon (suyu çıkartılacak)
Srmısakları dövün
Ardından tahin sarmısak kimyon biberi bir kaseye koyup karıştırın
Üzerine yavaşça limon suyu ve zaytinyağı ekleyin
Tuzu servis yapacağınızda ekleyin aksi halde sertleşir
Yanında turşu ile servis edilmesinide tavsiye edebiliriz
Haydari (akdeniz mezesi)
Malzemeler;
2-3 diş sarmısak
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 ÇAY BARDAĞI kadar beyaz peynir
tuz,kimyon,kırmızı biber
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Peyniri sarımsakları rendeleyin
Süzem yoğurt ayçiçek yağı tuz kimyon ilave edip karıştırın
Üzerine kırmızı biber döküp servis esin
Afiyet olsun
Antalya Piyazı
içindekiler
2 su bardağı kuru fasulye
3-4 yemek kaşığı sirke
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet limonun suyu
Tuz
Pul biber
hazırlanışı
Akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır
Soğan, yeşil biber ince ince kıyılır
Tüm malzemeler karıştırılır ve servis tabağına alınır
Üzeri maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul