Yalnız Mesajı Göster

Pratik Meze Tarifleri

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Meze Tarifleri




Hibes (Antalya yoresel meze)

Malzemeler;
2 çay kaşığı acı pul biber
2 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kimyon
3 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
2 limon (suyu çıkartılacak)

Srmısakları dövünArdından tahin sarmısak kimyon biberi bir kaseye koyup karıştırınÜzerine yavaşça limon suyu ve zaytinyağı ekleyinTuzu servis yapacağınızda ekleyin aksi halde sertleşirYanında turşu ile servis edilmesinide tavsiye edebiliriz

Haydari (akdeniz mezesi)
Malzemeler;

2-3 diş sarmısak
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 ÇAY BARDAĞI kadar beyaz peynir
tuz,kimyon,kırmızı biber
1 çay bardağı ayçiçek yağı

Peyniri sarımsakları rendeleyinSüzem yoğurt ayçiçek yağı tuz kimyon ilave edip karıştırınÜzerine kırmızı biber döküp servis esinAfiyet olsun



Antalya Piyazı

içindekiler

2 su bardağı kuru fasulye
3-4 yemek kaşığı sirke
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet limonun suyu
Tuz
Pul biber

hazırlanışı

Akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır
Soğan, yeşil biber ince ince kıyılır
Tüm malzemeler karıştırılır ve servis tabağına alınır
Üzeri maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla