Konu
:
Çiflik Omlet
Yalnız Mesajı Göster
Çiflik Omlet
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çiflik Omlet
MALZEMELER
2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyun
5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin
Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın
Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın
Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin
Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin
Geniş bir tavada tereyağını eritin
Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin
Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin
Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin
Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul